Annonce
Midtsyd

Online-konfirmander: "Amen" på nettet går fint i Gram

Online konfirmand-undervisning  i Gram med oplæsning, sang og et hold konfirmander, der forsøger at sige trosbekendelsen i kor, med forskellige internethastigheder. Præst Johannes Gjesing, der sammen med organist Lasse Sørensen og sognepræst Annesofie Munch står for online-undervisningen, tager det med sindsro - og en god portion humor. Privatfoto
Man kan godt synge salmer over nettet, selvom det ikke er helt optimalt, fortæller Gram-præst. Han er gået online med sine konfirmationshold under nedlukningen.
Annonce

GRAM: I disse nedlukningstider, hvor mange af os udelukkende mødes på nettet, gælder det om at være kreativ. Det gælder også konfirmationsforberedelsen.

Og her er rollerne for tiden blevet byttet om. For selvom det er præsterne, som skal undervise over nettet, så er der konfirmanderne, der er eksperter, lyder vurderingen fra præsten i Gram, Johannes Gjesing.

- Der har været udfordringer. Konfirmanderne går på forskellige skoler og bruger forskellige online-systemer, og jeg må nok sige, at det har været mig, der har været det svage led. Heldigvis har konfirmanderne været meget overbærende og hjælpsomme, fortæller han.

Den første time gik da også over al forventning.

- Det var dejligt at se dem alle sammen igen, selvom det er ganske specielt at sidde og tale ind i en skærm. Men konfirmanderne er superseje – og rutinerede i online-undervisning.


Det var dejligt, at se dem alle sammen igen, selvom det er ganske specielt at sidde og tale ind i en skærm. Men konfirmanderne er superseje – og rutinerede i online-undervisning.


Kan man synge salmer over nettet?

- Ja, kan man det? Min gode kollega sang inde i konfirmandstuen for konfirmanderne. Det gik dog galt, da hun kom på den ulyksalige idé, at børnene skulle sige trosbekendelsen sammen for åben mikrofon. Den lille forsinkelse, der er, betød, at det endte med et stort kaos af forsagelser, Helligånd, og alt derimellem, tilføjer han med et smil.

Selvom konfirmationerne er blevet flyttet til juni måned, så har præsten i Gram valgt at se det positive i situationen:

- Det er rigtig synd for børnene, at de må vente. Men det gode er, at vi måske kan få nogle timer med dem i den virkelige ”analoge” verden. For det kan godt være, at det er smart med online-undervisning. Men sang og samtale er nu bedst, når man sidder sammen, slutter han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce