Annonce
Midtsyd

Palle og Henrik lejer lokaler sammen

Nis P. Schultz flankeret af til ventre sin nevø Palle Schultz og til højre Henrik Rudebeck. De to unge erhvervsdrivende har lejet lokaler hos Nis. P. Schultz. der har drevet Toftlund Traktorservice i 26 år. Foto: Ella Warming

To unge erhvervsdrivende har lejet de lokaler, som har været basen for Toftlund Traktorservice i 26 år.

Annonce

Toftlund: Efter 26 år med Toftlund Traktorservice, lukker Nis P. Schultz sin virksomhed.

- Jeg er nu 67 år - så nu er det på tide at stoppe, siger Nis P. Schultz. Han havde håbet at kunne sælge sit inventar og sine maskiner til en landbrugsmaskinmekaniker, men da det ikke er lykkedes, har han nu valgt den næstbedste løsning - nemlig at leje sine haller med tilhørende faciliteter ud.

Maskiner og håndværktøj har han valgt at sælge på Dansk Maskinbørs, og har man interesse, kan hans effekter ses i denne uge på Dansk Maskinbørs' hjemmeside, oplyser han.

Hans ene nye lejer er Palle Schultz, hans nevø og søn af Nis Schultz' lillebror Ole, der har arbejdet hos Toftlund Traktorservice i 25 år. Den unge Schultz driver sit eget firma P. Schultz Smed og Montage på tredje år.

Den anden nye lejer er Henrik Rudebeck, der på fritidsbasis driver et lille firma, som hedder HR Salg og Service. Henrik Rudebeck kendes lokalt nok bedre som Henrik Hansen, men han tog ved sit giftermål med hustruen Rikke hendes efternavn.

Annonce

Arbejder i rustfrit stål

31-årige Palle Schultz blev selvstændig for tre år siden. Han startede i Esbjerg, hvor han lejede sin arbejdskraft ud. For et års tid siden lejede han et værksted i Toftlund, og han og familien, bestående af hustruen Anne og et barn på ni måneder flyttede til Toftlund, hvor familien har købt hus.

- Jeg arbejder mest i biogasindustrien, hvor jeg laver alt i rustfrit stål, monterer rør, pumper og den slags ting. Jeg kunne dog godt tænke mig at få et "rustfrit værksted" op at køre her i Toftlund, fortæller han. Palle Schultz er uddannet kleinsmed, og han har faktisk også haft private kunder. Han har nemlig lavet en del gelændere, terrasser og altaner i metal, oplyser han.

33-årige Henrik Rudebeck har sin virksomhed som bibeskæftigelse, for han er fastansat mekaniker på golfbanen i Ribe. Hans firma ligner da også hans faste arbejde, for han servicerer og sælger maskiner til golfbaner rundt omkring.

- For nogle år siden lejede jeg fadølsanlæg og slush-ice maskiner ud til fester og arrangementer, men det er jeg stoppet med. Nu er det maskinerne til golfbaner, det drejer sig om, fortæller han.

Henrik Rudebeck bor også i Toftlund, og han er gift med Rikke. Parret har to børn på henholdsvis tre og seks år.

Annonce

Fælles faciliteter

De to unge erhvervsdrivende har lejet sig ind i hver sin ende af den store hal hos Toftlund Traktorservice, og har som sådan ikke noget med hinanden at gøre. Dog vil de have fællesfaciliteter som teknikrum, kontor samt frokostrum, men da de kender hinanden gennem mange år, mener de ikke, det bliver et problem.

- Vi har kendt hinanden i mange år, men det er nu lidt tilfældigt, at vi nu havner i de samme lokaler, fortæller Henrik Rudebeck, der er uddannet landbrugsmaskinmekaniker hos netop Nis P. Schultz.

- Ja, jeg vidste jo, at Palle gerne ville have et værksted her i byen, og da jeg kender Henrik, kunne jeg kæde de to mindre virksomheder sammen og samtidig holde liv i mine lokaler, fortæller Nis P. Schultz, der glæder sig til at nyde sit otium med familien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Håndsrækning til nyt legeland i Arrild

Midtsyd

Klumme: Familien, der vinker

Midtsyd

- Du har gjort en forskel for eleverne

Midtsyd

Gram: Mandeklubben krolfer igen

Midtsyd

Gram: Gå-fællesskab går fire aftener om ugen

Midtsyd

Klumme: Er du mon også en af dem?

Annonce