Annonce
Midtsyd

Pinsedag i Gram bliver både våd og munter

Festkommiteen bag Pins' i Haverne, Johannes Gjesing, Ole Bondig og Helle Derborg holder endnu et alvorligt møde i præstens bus, der skal levere genvinster og Pins'Mælk på dagen. Foto: Connie Bøgwad Schmidt
Lørdag formiddag var der glæde i Gram, da det stod klart, at man godt må være mere end 10 personer ved private havefester. Den aflyste Pins' Mærken afløses i år af Pins' i Haverne, hvilket betyder havefester over hele byen Pinsedag, søndag den 31. maj, og der er lagt op til et brag af en fest.
Annonce

GRAM: Livejukeboks, virtuel banko, ølsmagning, det akademiske bøvsekvarter, mælk med karamelvodka, det er blot nogle af ingredienserne til en festlig pinsedag i Gram.

En festdag, der kommer til at samle hele byen, selv om byens byfest, den legendariske Pins'Mærken er aflyst, fordi i Gram holder de bare havefester i stedet lige som "ude i Haderslev", hvor man i slutningen af juni holder Kløften Havefestival, nu hvor der ikke bliver nogen Kløften Festival i år.

Kløften Havefestival var de første til at få ideen med havefester i stedet for "rigtige byfester/festivaler", men i Haderslev Kommune bliver Gram den første by til at teste konceptet.

Hvor de "ude i Haderslev" har en webshop at sælge merchandise fra, har de i Gram butikken, Dorthe og Lars, Kiosk, Vin og Gaveshop.

- Det er vigtigt at bakke op om initiativer der samler byen, og Pins'Mærken er meget vigtig for byens foreninger, derfor er vi naturligvis også med til det her, forklarer Lars og Dorthe Schmidt, der er klar med en masse tilbud, der støtter Pins' i Haverne og dermed Pins'Mærken og dermed byens foreninger.

Hos Dorthe og Lars kan man købe en særligt designede plakat og støttemærker til støtte for Pins'Mærken, hvor det hele overskuddet går til Pins'Mærken. Derudover kan man kan købe ølsmagningssæt, vinsæt, særlige Pins' Gin og Pins' Rom. Altsammen varer, hvorfra der går et beløb til Pins'Mærken.

Byens øvrige butikker bakker også op. Alle sælger de særlige støttemærker, og hos slagteren kan man bestille et særligt Pins'Grillsæt, på Slotkroen kan man bestille en Pins'Ret, og på Shelltanken kan man købe Pins'Snacks.

Det er vigtigt at bakke op om initiativer der samler byen, og Pins'Mærken er meget vigtig for byens foreninger, derfor er vi naturligvis også med til det her.

Dorthe og Lars Schmidt

Annonce

Præsten leverer

Ved køb af en af butikkernes Pins'Pakker får man et gratis festkit med i købet. Det indeholder en rulle toiletpapir, to sorte sække til for eksempel sækkeløb, en bankoplade, så man kan være med til det virtuelle banko om eftermiddagen, dertil en sangtekst: "I al sin glans nu stråler solen", fordi et af dagens første punkter er fællessang fra kirken, så man også lige får den del med.

Mens der derefter er øl-yoga, skifter kirkens organist, Lasse Sørensen, kirkeorglet ud med keyboard og sætter ild i stemmen, når han sammen med sit band SoupSteak&Ice kører rundt til haverne fra klokken 11.30 og giver den som levende jukeboks.

I festkittet, som butikkerne har delt ud, ligger en bestillingsliste til "jukeboksen, man kan købe et levende nummer, det koster 150 kroner + drikkepenge, og så kommer SoupSteak&Ice på en lastbil og giver den gas.

Numrene tæller lige fra Himmelhunden til 99 Luftballon, en Knaldrød Gummibåd og Walking on Sunshine. Hele festen livestreames via Pins'Mærkens Facebook-side. Også banko-seancen klokken 14.30, hvor man blandt andet kan vinde en af 10 gavekurve til en værdi af 500 kroner. De sponsoreres af Frøs Herreds sparekasse.

Sognepræst, brandmand og formand for Pins'Mærken, Johannes Gjesing holder klar med sit røde Folkevognsrugbrød til at køre rundt med bankogevinster og bestillinger af Pins'Mælk, der er en særlig schlushice med vodka og karamel. Den leveres i en pose, som der kan hældes fra. Lige så leverer de mange biler også en såkaldt Jessen-omgang med syv øl. Ved levering slår man en terning, og får terningen øjne i ekstra øl. Jo, det bliver en våd dag i Gram, præsten har derfor også fået assistance fra 27 andre chauffører med biler.

- Det er bare så fantastisk, at alle butikker er med, det her engagement betyder alt for vores lokale foreninger, siger Johannes Gjesing, der glæder sig til en helt forrygende pinsedag.

Du kan, uanset hvor du er, følge festlighedene på Pins'Mærkens Facebookside, og alle kan støtte Pins' i Haverne og dermed det lokale foreningsliv i Gram ved indbetaling af store og små beløb til MobilePay 18884.

Dorthe og Lars har skaffet en særlig Pins'Rom og en særlig Pins' Gin. Der er tale om en "very limited edition". Hver flaske er nummeret og Dorthe og Lars giver 50 kroner pr. flaske til Pins'Mærken. Foto: Connie Bøgwad Schmidt
Den særlige rom blev lørdag formiddag (igen) godkendt af formandskabet for festkomiteen for Pins' i Haverne. Dorthe undrede sig lidt over at Lars ikke lige havde hendes disk med, da han delte mundgodt ud. Foto: Connie Bøgwad Schmidt
De fine dråber har naturligvis fået specielt designede mærkater. Foto: Connie Bøgwad Schmidt
Komiteens formandskab, Ole Bondig og Johannes Gjesing, godkendte også lørdag formiddag rommen, der sælges til fordel for Pins' i Haverne. De vil dog ikke afvise, det kan blive nødvendigt at teste igen. Foto: Connie Bøgwad Schmidt
Helle Derborg har designet den særlige Pins' Mærken plakat 2020. De er også nummererede og det første eksemplar sælges på auktion på dagen til højstbydende. Foto: Connie Bøgwad Schmidt
Johannes Gjesing er så klar til at køre ud med sin bus med gevinster og drikkevarer, når der er Pins' i Haverne. Foto: Connie Bøgwad Schmidt
Og bliver der tid undervejs, viser præsten gerne sin samling af souvenirs frem som han har bagest i sin bus. Foto: Connie Bøgwad Schmidt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Håndsrækning til nyt legeland i Arrild

Midtsyd

Klumme: Familien, der vinker

Midtsyd

- Du har gjort en forskel for eleverne

Midtsyd

Gram: Mandeklubben krolfer igen

Midtsyd

Gram: Gå-fællesskab går fire aftener om ugen

Midtsyd

Klumme: Er du mon også en af dem?

Annonce