Annonce
Midtsyd

Planerne gik i kage: Vojens-elever optager sange på film

Det velkendte sønderjyske kagebord spiller en væsentlig rolle i en af sangene fra teaterkoncerten. Derfor havde eleverne – her fra venstre Mikkeline, Anne, Ida, Erleta, Caroline og Merle fra 5. klasse – været flittige og kreative med pap, saks og andre remedier.- Kagerne er ”Goe raj”, stopkach, striftorte, brødtort og ”Ingenting”, lød det fra de seks elever. Foto: Thomas Holl
Coronaen satte en stopper for den teaterkoncert om Genforeningen, som eleverne på 4.-6. klassetrin på junioruniverset på Bregnbjergskolen skulle have opført torsdag aften. I stedet valgte man at optage lyd og billeder af elevernes sange, og optagelserne skal nu redigeres sammen til en film.

Vojens: De havde glædet sig til at komme på scenen og optræde torsdag aften, men sådan skulle det ikke blive.

Eleverne på 4.-6. klassetrin på junioruniverset på Bregnbjergskolen i Vojens har i denne uge arbejdet med en teaterkoncert med genforeningen af Sønderjylland med Danmark som tema. Udgangspunktet har været en stribe sange af komponisten, pianisten og entertaineren Sigurd Barrett, som eleverne har arbejdet med at give et visuelt udtryk.

Imidlertid har corona-situationen sat en stopper for kulminationen på temadagene, hvor de flere end 200 elever torsdag aften skulle have optrådt med sangene ved en teaterkoncert i aulaen foran deres forældre. Og så fandt man på noget andet.

Annonce

- Vi har fastholdt temaugens indhold under hensyntagen til corona-reglerne, men eleverne vil jo rigtig gerne opføre teaterkoncerten for et publikum, og da de ikke fik mulighed for at optræde med sangene, besluttede vi at få optaget lyd og billeder i løbet af dagen i dag, fortalte skoleleder Anette Staub, da avisen var på besøg.

Derfor riggede det lokale lyd- og lysproduktionsfirma Lymix torsdag morgen optageudstyr til, så elevernes fremførelser af sangene kunne blive foreviget.

I 6.c arbejdede (fra venstre) Felber, Wallin, Freja, Gry og Linus og deres kammerater med at lave en tegnefilm, en Stop-Motion film og en kortfilm. Foto: Thomas Holl

Velskrevet materiale

- Vi indledte ugen med at udvælge en halv snes sange, og hver klasse har så fået en sang at arbejde med. Vi kendte en del til Sigurd Barrett i forvejen, for det er tredje gang, vi arbejder med noget af hans materiale, og det er virkelig velskrevet. Egentlig ville vi gerne have lavet nogle optagelser i skolegården, men det kan desværre ikke lade sig gøre på grund af corona, så vi er nødt til at finde på noget andet, sagde dansklærer og kulturkoordinator Lene Diemer Jacobsen, der ledte optagelserne i aulaen.

Sangene

De sange, eleverne på Bregnbjergskolen har arbejdet med i temaugen, er udvalgt fra Sigurd Barretts bog ”Sigurd fortæller om genforeningen” og den tilhørende cd, som rummer 16 sange.

Nogle af sangene er helt nye, mens andre er klassikere som ”Malle Brok er død i krigen”.

Bogen udkom i efteråret 2019 på Politikens Forlag.

For eleverne har det i høj grad handlet om at synge, men også om at visualisere det, teksterne i sangene handler om, eksempelvis i form af skuespil, dans og dukketeater. Eller endda for 5.c’s vedkommende et sønderjysk kaffebord, som er en vigtig del af sangen ”Mojn, velkommen til Augustenborg”.

- Vi ville rigtig gerne have optrådt. Det er ærgerligt, at vi ikke skal det, men det er også meget sjovt at blive filmet, lød det fra nogle af eleverne, som havde fremstillet de søde sager af pap.

Det er tredje gang, at Sigurd Barretts materiale er udgangspunktet for en temauge på Bregnbjergskolen, fortællerdansklærer og kulturkoordinator Lene Diemer Jacobsen (til venstre) og skoleleder Anette Staub. Foto: Thomas Holl
Annonce

Tegneserie og kortfilm

Eleverne i 6.c skulle skabe et visuelt udtryk til hvert af de tre vers i sangen ”Skyd ikke, han er din ven”.


Vi ville rigtig gerne have optrådt. Det er ærgerligt, at vi ikke skal det, men det er også meget sjovt at blive filmet.

Eleverne i 5.c på Bregnbjergskolen


- Vi har lavet en tegneserie, hvor vi ved hjælp af en hjemmeside har arbejdet med sangens handling, figurer og baggrund. Vi har også arbejdet med Stop-Motion film, hvor vi har taget billeder, som illustrerer handlingen, og sat dem sammen til en lille film. Og så har vi lavet en kortfilm, lød det med begejstring i stemmerne fra Felber, Wallin og deres kammerater fra klassen.

Den lyd og de billeder, der er blevet optaget, skal nu sættes sammen til en film. Det er medievalgholdet på Ungeuniverset i Vojens, der står for redigeringen, og filmen vil være tilgængelig på skoletube.dk, som er en sky-baseret video- og medieplatform målrettet elever og lærere i det danske skole- og uddannelsessystem.

- Derudover laver vi en kortere version på nogle få minutter, som man vil kunne se på Facebook, sagde Anette Staub.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Klumme: Hvem er din ekspert?

Annonce