Annonce
Midtsyd

Politikere siger ja til seniorboliger i Toftlund

Egon Petz, der er formand for Foreningen Toftlund Seniorboligfællesskab, kan glæde sig over, at politkerne bakker om opførelsen af 30 seniorboliger i Toftlund. Han vurderer, at boligerne kan stå klar til indflytning i efteråret 2023. Arkivfoto: Thomas Holl
Et flertal af lokalpolitikerne har på et kommunalbestyrelsesmøde valgt at støtte etableringen af 30 seniorlejeboliger i Toftlund.

TOFTLUND: Forleden valgte et flertal af lokalpolitikerne i kommunalbestyrelsen i Tønder at støtte et projekt med 30 seniorboliger i Toftlund med seks millioner kroner.

Der var opbakning til projektet fra Venstre, løsgænger Jens Møller, Borgerlisten, Slesvigsk Parti, De Konservative og Liberal Alliance.

Seniorbofællesskabet skal placeres på den såkaldte Høeg-grund, hvor Høeg Inventar i Østergade har haft produktion. Formanden for foreningen Toftlund Seniorbofællesskab, Egon Petz, fortæller, at foreningen er ved at købe arealet.

Annonce

I byrådssalen skulle politikerne også tage stilling til Salus Boligadministration og Toftlund Andelsboligforenings projekt om opførelsen af 30 udlejningsboliger bag Toftlund Friluftsbad.

Jan Voss Hansen fra Dansk Folkeparti bemærkede, at seniorbofællesskabet ikke henvender sig til personer under 50 år med hjemmeboende børn, og derfor stemte DF sammen med blandt andet Socialdemokratiet for et projekt med almene boliger i Toftlund.

Seniorboligprojektet

En gruppe ildsjæle i Toftlund har arbejdet med seniorboligprojektet siden foråret 2017, og projektet er siden blevet en del af Tønder Kommunes byudviklingsplan for Toftlund, som blev vedtaget i foråret 2020.

Men et flertal af politikerne støttede altså seniorbofællesskabet. De seks millioner kroner stilles til rådighed til finansiering af grundkapitalindskuddet. Det svarer til omkring 10 procent af byggesummen.

Følger udviklingsplan

Formand for Toftlund Udviklingsråd, Svend Frehr Sørensen, glæder sig over, at politikerne med støtten til seniorboligprojektet følger udviklingsplanen for Toftlund.

- Planen siger, at nye boliger så vidt, det er muligt, skal placeres i bykernen. Høeg-grunden ligger bynært mellem Østergade og Rolighedsvej, siger han.

Seniorboligprojektet indbefatter opførelse af 30 seniorboliger, og der er stor interesse for dem. Således har Toftlund Seniorbofælleskab 75 enlige og par på venteliste. Ud over seniorboligerne bliver der også plads til fem-seks parcelhuse på det 15.000 kvadratmeter store Høeg-areal.

Det første spadestik til byggeriet skal gerne tages i foråret 2022, og så vil boligerne ifølge Egon Petz kunne stå klar til indflytning i efteråret 2023.

De samlede omkostninger for byggeriet forventes at blive godt 60 millioner kroner.

Annonce
Annonce
Midtsyd

Ugens klumme: De hjemlige tests

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Klumme: Farjokes!

Annonce