Annonce
Midtsyd

Politikerne er ikke afvisende: Posthuset i Vojens – et nyt sted for byens unge?

Allerede sidste år var de unge klar til at flytte ind i banegården. Corona satte imidlertid en stopper for samarbejdet med KFUM, som havde lejet hele bygningen. Nu giver det tidligere posthus nye muligheder. På billedet ses Daniel Lund (th.) og Patrick Nielsen fra Vojens. Arkivfoto: Mette Henriksen
Planerne om et værested for Vojens´ unge i banegårdsbygningen gik i vasken sidste år. Det nedlagte posthus åbner nu op for nye muligheder - måske.
Annonce

VOJENS: En stor tom bygning, der bare venter på at få nyt liv, og en ny ejer, der er åben for, hvad den skal bruges til.

Kunne det tidligere posthus blive et nyt sted for de unge i Vojens?

I flere år har en gruppe unge i byen efterlyst et sted at være, de, som ikke er til sport og musik, men kunne lide at hygge sig med biler.

Møderne foregik i mangel af bedre på p-pladsen ved banegårdspladsen i Vojens. Da KFUM sidste år lejede sig ind i banegårdsbygningen, for at lave genbrugsbutik i den ene del, åbnede muligheden sig for at for at de ”ældre unge”, med kommunens hjælp, kunne flytte ind i den anden del.


I Haderslev har vi en boligsocial helhedsplan, men der mangler noget i Vojens og Gram. Det skal vi revurdere på, når nu KFUM-muligheden gik i vasken. Herunder Anders Holst Sørensens bygning.

Allan Emiliussen


Corona satte imidlertid en stopper for planerne. Genbrugsbutikken lukkede efter kort tid, og KFUM stoppede lejemålet.

Annonce

Værd at kigge på

Med posthuset har kommunen nu igen chancen for at gøre noget for byens unge.

Allan Emiliussen,formanden for byrådets borgerlige fællesgruppe, er da heller ikke afvisende for at posthuset kunne være del af en ny plan for byens ”ældre unge”.

- Det er bestemt værd at kigge på, siger han, som konkret inviterer Karl Posselt, formand for Forum Vojens, samt næstformanden i Socialudvalget, Lene Bierbaum og Preben Holmberg (V), til et møde i sagen i nær fremtid. Blandt andet skal der drøftes økonomiske kilder, frivillighed, målgruppe, samt eventuel kommunal service.

- Vi skal også have tydeliggjort målgruppen, da der er andre tilbud, men disse rammer typisk de unge mellem 13-17 år. Det er de voksne unge, vi skal adressere. Og måske er der en spændvidde mellem de 15-25-årige som skal afdækkes, hvoraf noget er en oplagt kommunal opgave, mens andet henhører under det frivillige - men som vi politisk hjælper i gang, tilføjer han.

- I Haderslev har vi en boligsocial helhedsplan, men der mangler noget i Vojens og Gram. Det skal vi revurdere, når nu KFUM-muligheden gik i vasken. Herunder Anders Holst Sørensens bygning.

Også Preben Holmberg er åben overfor en ny placering.

- Vi har super gode lokaler for unge mennesker på Tingvejen, men ønsket fra de unge er, at de ikke vil “gemmes” væk. De vil mødes i byen. Vores ønske var jo netop, at vi skulle beholde de unge inde i bymidten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce