Annonce
Midtsyd

Projekt-værested sat på stand-by: Unge i Vojens sparker stadig dæk udenfor

Patrick Nielsen (tv.) og vennen Daniel Lund i forbindelse med det seneste møde med kommunen inden sommer. Sidenhen har de intet set eller hørt fra kommunen, og i hvert fald Patrick har mistet gejsten. Arkivfoto: Mette Henriksen
Et værested for Vojens' ”ældre” unge skulle have åbnet døren i den ene del af DSB-bygningen i september i år. Grundet Covid-19 venter der dem nu formentlig endnu en vinter ude i kulden.
Annonce

VOJENS: - Det er et godt unge-projekt og ikke mindst en rigtig god historie.

Sådan lød det fra formanden for byrådets borgerlige fællesgruppe, Allan Emiliussen (V), efter at Haderslev Kommune sidste år havde taget de første skridt til at hjælpe en gruppe unge bilentusiaster fra Vojens med at få et tilholdssted i stationsbygningen som led i et samarbejde med kommunen og organisationen KFUMs Sociale Arbejde, der havde lejet hele DSB-bygningen.

Men som mange andre steder spændte Covid-19 ben og skabte en nedgang af aktivitet på banegården, så organisationen ikke kunne holde butikken kørende i Vojens.

- KFUMs Sociale Arbejde var kede af, at de ikke kunne få gang i projektet. Og det er meget uheldigt og ærgerligt, nu da vi stod til at komme i gang, forklarer Allan Emiliussen.

Det var Ugeavisen MidtSyd, som efter en del negative skriverier på én af Vojens bys Facebookgrupper kontaktede de unge for at høre deres version af historien. Gruppen havde i mangel af bedre holdt til på banegårdspladsen med deres biler i vind og vejr i årevis, og det behagede ikke alle i Vojens. Herefter greb kommunen bolden, og flere møder sammen med de unge fulgte. I maj måned annoncerede kommunen at have et værested klar på banegården til september i år.

Annonce

Har mistet gejsten

Siden hen har der været både stilstand og stilhed om projektet.

- Vi har intet hørt, siden vi mødtes med kommunen i maj måned, og allerede dengang var der gået rigtig lang tid siden det allerførste møde med dem. Jeg ved ikke, om det skyldes manglende interesse fra kommunens side, men jeg har i hvert fald mistet interessen efterhånden, siger Patrick Nielsen fra gruppen.

- Jeg syntes, det lød spændende med især mentordelen, men nu er der ligesom gået endnu et halvt år uden nogen statusinfo undervejs. Man mister lidt gejsten, når man ikke får noget at vide, tilføjer han.


Jeg ved ikke, om det skyldes manglende interesse fra kommunens side, men jeg har i hvert fald mistet interessen efterhånden

Patrick Nielsen


Kommunen selv har dog endnu ikke opgivet at hjælpe de unge.

- Haderslev Ungdomsskole har sat gang i nogle aktiviteter til de helt unge, og til den lidt ældre målgruppe skal vi bevare dialogen. Det samme gælder de frivillige organisationer, så vi kan få noget op at stå igen – men det står og falder med de unges engagement, siger Allan Emiliussen som fortsat gerne vil drøfte alternativer med de unge, nu da Covid-19 kom i vejen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Haderslev

I er bare for seje

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce