Annonce
Midtsyd

Rydder sne, mens byen sover: René holder hjulene kørende i Fole

René Degn Friis og lille Alfred hygger sig året rundt med at være ude i naturen, og i disse dage gælder det snerydningen. Som uddannet traktormekaniker har han et fornemt udvalg af maskiner i laden, og det er populært hos junior.  Privatfoto
René Degn Friis fra Fole tager begrebet nabohjælp til nye højder. Han tilbyder nemlig at hjælpe med snerydningen, og det er populært i et område, hvor den kommunale snerydning ikke kører over det hele.
Annonce

FOLE: En perfekt dag for René Degn Friis fra Fole er aktiviteter ude i naturen sammen med sin lille søn Alfred på to et halvt år. Og så er det at hjælpe andre.

Og det er der så rig mulighed for nu, hvor kulde og sne har ramt Danmark. På Foles Facebook-side har han tilbudt snerydning for naboerne, ganske kvit og frit, og det er populært i et område, hvor den kommunale snerydning ikke kører over det hele.

- Herude bor folk jo på små veje, som kan være helt lukkede til af sne. Så skal de ud med bilen, kommer bonderøven her gerne og hjælper. Det er jo ikke ofte, at vi har sne længere, og jeg har jo sat sneploven på min traktor for det samme. I morges skulle det lige gøres, inden jeg tog på arbejde. Det var ved fire-tiden, fortæller René Degn Friis, der, ikke overraskende, er morgenmenneske.

- Da jeg fortalte mine arbejdskollegaer, at jeg havde ryddet sne her til morgenen, sagde de som det første, at så tjente jeg vel en skilling på det. Men det er jo slet ikke meningen med det. Nogen vil absolut give noget for det, og det ryger så i juniors sparegris, uddyber René, som synes, at det er det naturligste i verden at hjælpe andre.

- Jeg er vokset op med det i min barndom i Spandet. Men det er nok generelt meget kendetegnende for de små landsbyer – her hjælper vi hinanden. Så det er jo ikke bare mig – det er ånden her i Fole. Her bor mange ildsjæle. Det er et rigtig godt sted at bo.


Jeg er vokset op med det i min barndom i Spandet. Men det er nok generelt meget kendetegnende for de små landsbyer – her hjælper vi hinanden. Så det er jo ikke bare mig – det er ånden her i Fole. Her bor mange ildsjæle.


Annonce

Udemenneske

Samtidig med, at René kan udleve sit "hjælpegen", så er det også far/søn-tiden, som motiverer den 32-årige familiefar.

René Degn Friis på vej hjem fra Alfreds dagpleje - undervejs ryddes der lige lidt sne her og der. Privatfoto

- Jeg er udemenneske, og det er en hyggelig aktivitet sammen med min lille søn. Så henter jeg ham fra børnehaven i traktor, og så tager vi ud og rydder sne sammen. Det er han vild med. Det er vi begge. Han er en ”rigtig” dreng, der synes, det er fedt med maskiner, så her scorer jeg lige nogle billige point i forhold til hans mor, siger René med et smil.

René Degn Friis arbejder off-shore på Havmølleparken ud for Blåvand, og det betyder skiftende arbejdstider.

- Når jeg er hjemme, så giver Alfred og jeg den også max gas med at være ude og hygge os, fortæller René, der snart kan kalde sig far til to.

- Vi får en lille pige til april. Så må vi se, om hun skal i storcentret med mor, eller om der bliver trængsel i traktoren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce