Annonce
Midtsyd

Så er der snart ild under gryderne igen: Eventmanden Kasper vil gøre Fole Høkerkro til hele byens samlingssted

Der er stadig et stykke vej, inden Kasper Weng Karlsen for alvor kan kaste sig over catering og events i Fole. Kroen har stået tom i nogle år, og det kan ses på inventaret, så lige nu står den stadig på rengøring. Foto: Mette Henriksen
Snart er der igen gang i gryderne og lys i vinduerne på Fole Høkerkro. Det er eventmanden Kasper Weng Karlsen fra Rødding, som har forpagtet stedet, som han håber, hele lokalsamfundet vil få glæde af.

Fole: Det er ikke første gang, at køkkenet på Fole Høkerkro har dannet base for et gastronomisk eventyr.

Restaurantkæden Flammen havde sin spæde start her, da familien bag kroen med ægteparret Ketty og Flemming Sunddahl i front udvidede den købmandsbutik, som de havde åbnet i 80´erne, med en kro på samme sted. Herfra udsprang buffetkoncept bag Flammen, som i dag består af 16 restauranter.

I 2018 lukkede kroparret imidlertid Fole Høkerkro, efter at den daglige leder havde sagt op. Sidenhen er der blevet arbejdet på en "ny løsning". Den er kommet nu i form af eventmanden Kasper Weng Karlsen fra Rødding, som har forpagtet huset. Han er indehaver af virksomheden Eventgourmand, som laver events i alle afskygninger, og han glæder sig til, at der igen kommer lys i kroens vinduer og ild under gryderne.

Annonce

- Jeg stod og manglede et cateringkøkken, for det, jeg havde, var ved at blive for lille. Jeg kender indehaverne lidt, men det krævede alligevel en del overtalelse at kunne få lov til at forpagte det. Kroen her er deres baby, det var her, hele eventyret om Flammen begyndte. Men de kunne godt se ideen med mit koncept, så vi blev heldigvis enige, fortæller Kasper Weng Karlsen, som bruger alle døgnets timer på at klargøre huset og ikke ikke mindst køkkenet, så han er kar til at levere mad ud af huset i begyndelsen af det nye år.

- Køkkenet her er for vildt. Der er nok syv industriovne og flere fryse- og frostrum, for det var herfra, at maden til de første Flammen-restauranter blev leveret. Jeg kommer slet, slet ikke til at bruge det hele, men hvem ved - med de rammer her er alt muligt.

Konceptet spænder bredt.

- Samtidig med cateringdelen, hvor vi leverer buffeter op til 1000 personer, så planlægger jeg også temaaftener her i huset. Det kan være alt fra rødvinssmagning til gourmetoplevelser samt musik- og teambuildingarrangementer. Og så udlejes der selvfølgelig til arrangementer.

Fole som by og borgerne er der også tænkt på.

- For mig er det vigtigt, at der igen kommer liv i huset. Om det er en strikkeklub, som kommer her hver mandag formiddag, eller andre i byen, der har brug for et mødested - folk er mere end velkomne til at bruge huset. Jeg synes bare, det er hyggeligt, når der er liv på de dage, hvor jeg ikke selv bruger lokalerne.

Alle er velkomne. Jeg synes bare, det er hyggeligt, når der er liv i huset de dage, hvor jeg ikke selv bruger lokalerne.

Kasper Weng Karsen, forpagter og indehaver af Eventgourmand

Nyt navn

Midt i oprydning, rengøring, planlægning og familien i Rødding, der tæller kæresten Louise og tre børn, så er der også en dato om et infomøde for lokalområdet på trapperne. '

- Jeg vil rigtig gerne være en del af Fole, og omvendt håber jeg også, at folk gerne vil være en del af huset. Så på mødet vil jeg fortælle om mine planer, og så kan folk byde ind med ideer og input. Det bliver vildt spændende, siger Kasper Weng Karlsen.

Den første større event indenfor overskuelig tid er på vej, men den er af planmæssige grunde stadig hemmelig. Kasper Weng Karlsen kan dog afsløre, at kroen kommer til at skifte navn.

- Navnet Fole Høkerkro er beskyttet og ejet af Flammen-kæden, så der kommer et nyt skilt op at hænge snart. Men det bliver noget i stil med det eksisterende navn.

Som udgangspunkt er Eventgourmand en enkeltmandsvirksomhed.

- Når man arbejder med events og catering, er der stor forskel på de forskellige arrangementer. Heldigvis har jeg en god familie, som gerne vil hjælpe til. Og så har jeg et hav af løsarbejdere, som jeg kan trække på, slutter han.

Annonce
Annonce
Midtsyd

Julehjælp i Syd- og Sønderjylland slår alle rekorder

Annonce
Annonce
Midtsyd

Skrydstrup Kirke er med i online julekalender

Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Nye boliger på vej til Toftlund

Midtsyd

Kviktest i Vojens fra tirsdag

Ugeavisen Haderslev

Nolde-bog præsenteres i Vojens

Midtsyd

Fodboldparret Tine og Tobias fra Bevtoft - og flere andre - blev hædret med ildsjælepris

Midtsyd

Lis står bag lokal bog om krigens meningsløshed

Midtsyd

Billedtæpper udstilles på Toftlund Bibliotek

Midtsyd

Tina blev coronafyret - og tog hul på drømmeuddannelsen

Midtsyd

Centerledernes før-juleønske: Flere testmuligheder til Gram - tak

Midtsyd

Så er flyttekasserne pakket ud: El-Salg Gram åbnede døren på valgdagen

Midtsyd

Ny årbog for Vojens-området på gaden

Midtsyd

SønderjyskE siger farvel til Pytlick før tid

Midtsyd

Corona driller - Toftlund ændrer lørdagens juleprogram

Midtsyd

Decembermarked - Fole er klar med nyt event i julen

Midtsyd

Fra James Bond-land til Styding: Cathy vil klæde kvinder på til fest

Midtsyd

I weekenden skal julemanden vækkes i Gram og Vojens

Midtsyd

Så er der snart ild under gryderne igen: Eventmanden Kasper vil gøre Fole Høkerkro til hele byens samlingssted

Midtsyd

Forsvaret åbner igen for optagelse til eftertragtet flyvelederuddannelse

Midtsyd

Et lysende eksempel på samarbejde: Agerskovs flydende juletræ tændes lørdag

Ugeavisen Haderslev

Nu er det Vojens´ tur - skal være testby for levende bymidter

Midtsyd

Sct. Georgsgildet i Vojens tænder fredslys - skal du med?

Midtsyd

Girlpower i Haderslev: Så mange kvinder er valgt ind i dit byråd

Annonce