Annonce
Midtsyd

Sabina efter tyveri fra lille søns gravsted: - Det er som at stjæle fra mit hjem

Der er delte meninger blandt brugerne af kirkegården, som her ved Hjerting Kirke. På Vojens Kirkegård må man gerne pynte gravstederne med led-lys, men de har det med at forsvinde. Og det er hårdt for en pårørende som Sabina Vinum, der bruger meget tid på at pynte og hygge om sin lille søns gravsted. Arkivfoto: Jacob Schultz
Sabina Vinum er rystet over, at nogen kan finde på at stjæle lyskæder fra hendes lille søns gravsted på Vojens Kirkegård. Menighedsrådsformanden beklager hændelsen.
Annonce

VOJENS: Da Sabina Vinum mistede sin dødfødte søn ved fødslen i november måned sidste år, blev gravstedet på Vojens Kirkegård hurtigt et holdepunkt for den 27-årige kvinde og hendes kæreste.

Derfor kom det også som et chok, at de lyskæder, som parret havde pyntet et juletræ med, var forsvundet.


Det fik mig som det første til at ringe til Vojens Kirkegårdskontor for at høre, hvad reglerne er. Havde de selv fjernet kæderne? Men det havde de ikke. Man må godt pynte gravstederne med lyskæder og personlige ting.

Sabina Vinum, pårørende


- Det gør rigtig ondt, at folk gør sådan noget. Det kommer meget tæt på, for et gravsted er et personligt sted i en svær og sårbar tid. Det er som at stjæle fra mit hjem, fortæller Sabina Vinum.

Sabina Vinum er stadig i færd med at bearbejde sorgen, efter at hendes førstefødte efter komplikationer kom til verden dødfødt fire uger før termin. At pynte og besøge gravstedet er en vigtig del af sorgprocessen, fortæller hun.

- Vi besøger gravstedet hver anden dag. Det er her vi er sammen med Magnus, og vi gør meget ud af at gøre det hyggeligt. Det er vores lille sted med vores søn.

Annonce

Pynt forsvinder jævnligt

Sabina Vinum havde brug for at vide, om andre pårørende også har været ude for, at ting forsvinder fra gravsteder. Et Facebook-opslag fik andre pårørende til tasterne, og det bekræftede hende i, at der jævnligt forsvinder pynt fra gravstederne.

- Det fik mig som det første til at ringe til Vojens Kirkegårdskontor for at høre, hvad reglerne er. Havde de selv fjernet kæderne? Men det havde de ikke. Man må godt pynte gravstederne med lyskæder og personlige ting, siger den unge kvinde, som allerede har erstattet de stjålne lyskæder med nye.

- Der skal fortsat være fint og hyggeligt på Magnus´ gravsted. Vi håber, de får lov til at blive, hvor de er, men man er jo lidt magtesløs.

Annonce

Vil ikke være smagsdommer

Formanden for Vojens Menighedsråd, Preben Holmberg, er ked af situationen.

- At nogen ikke kan kende forskel på dit og mit er altid beklageligt. Men at stjæle fra et barnegrav, er usmageligt. Det var jeg meget ked af at høre om, og det gør mig ondt for de unge forældre.

Formanden har ingen planer om at ændre på kirkegårdens vedtægter i forhold til pyntning af gravsteder.

- Det er de seneste år blevet meget moderne med lyskæder på gravstederne, og selvfølgelig må det ikke tage overhånd, så det ligner et tivoli. Det synes jeg nu vi er langt fra her på Vojens Kirkegård. Jeg ville da også være meget ked af at skulle gøre mig til smagsdommer over, hvad de pårørende pynter deres kæres gravsteder med, slutter han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Haderslev

I er bare for seje

Annonce