Annonce
Midtsyd

Sammen om noget andet

Annelie Gehrke Hansen, forfatter og folkeskolelærer, er ugens klummeskribent. Arkivfoto Thomas Holl
Annonce

Der er, forståeligt og rimeligt nok, nedskrevet enorme mængder af tekst og tanker omkring corona de sidste mange uger. Vi læser om det, hører om det og taler om corona. Vi spekulerer på corona og forklarer om corona. Flere af os drømmer ligefrem også om corona. Vi møder det, uanset hvilken vej vi kigger, eller hvad vi lytter til. Vores hjerner er forhåbentlig efterhånden ved at være sporet ordentligt ind;

HOLD AFSTAND! Vær sammen hver for sig!

Det er det, vi skal!

For vi kan kun løse det her i fællesskab og ved fælles fodslag. Det her er en opgave, vi alle har en rolle i og et medansvar for. Så det er helt fair, at det er overskriften for alt pt. Det er der behov for.

Men det giver en klummeskriver lidt hovedbrud her. For kan man overhovedet tillade sig at skrive om alverdens andre små eller større trivialiteter eller emner i sådan en tid som denne? Giver det mening at forsøge at flytte folks fokus, når fokus bør være på vores alles ve og vel i en så alvorlig situation? Kan man overhovedet tillade sig at harcelere lidt ironisk over sådan noget som speltmødre, selvopsatte toiletter, frugtkasser, konfirmationskørsler og dyreprint i disse dage?

Det kan man vel selv bestemme, skulle en eller anden nok mene. Men vil det mon føles rigtigt at gøre det?

Hvad gør man så?

Her valgte jeg en (indrømmet..) måske lidt selvfed tilgang. Jeg satte mig ned og gennemlæste samtlige af mine indsendte klummer i hele 2019. Hver og en blev læst. Igen!

Så slog det mig. Min hjerne havde faktisk brug for den pause. Den stod for en tid stille og lod sig fordybe og optage af noget helt andet end corona. Den glemte, for en kort stund, at forholde sig til det store og uforståelige virus-tog og stod i stedet af på perron Å. Det var tiltrængt!

Så jo! Vi må også godt beskæftige os med det lidt mindre presserende. Det knap så afgørende. Det lidt simple og måske ligefrem dejligt banale. ALT det vi ville være optagede af, hvis ikke corona overskyggede det hele. Det har vi brug for. Det har vores hjerner brug for. Der er vi sammen hver for sig - også om noget andet end corona. Så samler vi energi til det fælles fodslag - og så kan vi klare det svære sammen. Også når vi synes, at nu kradser det mere end godt er!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Jels: Vikingerne glæder sig til sommer

Midtsyd

Klumme: Glæde

Midtsyd

Gaming: I Fole er de vilde med eSport

Midtsyd

Gram: Rema 1000 åbner torsdag

Midtsyd

Julen synges ind på Gram Slot

Midtsyd

Gram: 50 mindedes de faldne i krigen

Midtsyd

Klumme: Cirkus er rejst

Annonce