Annonce
Midtsyd

Sara er én af regionens første podere: - Det er et luksusarbejde

21-årige Sara Munksgaard kører Sydjylland tyndt, for at arbejde i ét af Carelinks over 150  teststeder. Foto: Mette Henriksen
21-årige Sara Munksgaard er én af Carelinks 3500 podere, der kører ud til regionens teststeder. Hun bestemmer selv, om hendes arbejdsuge er på 20 eller 60 timer, og det er netop fleksibiliteten i jobbet, som tiltrækker hende.

TOFTLUND: - Det er fleksibiliteten. Jeg kan selv bestemme, om jeg vil arbejde 20 eller 60 timer om ugen, og så er det simpelthen så fedt at kunne arbejde på de tidspunkter, hvor det passer ind i ens liv – og melde fra dagen før, hvis det alligevel ikke passer ind. Det er et luksusarbejde.


Det er fleksibiliteten. Jeg kan selv bestemme, om jeg vil arbejde 20 eller 60 timer om ugen, og så er det simpelthen så fedt at kunne arbejde på de tidspunkter, hvor det passer ind i ens liv.

Sara Munksgaard, poder


Annonce

21-årige Sara Munksgaard er én af de første i regionen, som i midten af februar trak i visir, engangshandsker og kittel, for at arbejde som poder for vikarbureauet Carelink, der vandt udbuddet på hurtigtest i Region Syddanmark. Dengang stod hun og manglede et arbejde, efter at være flyttet fra barndomsbyen Toftlund, for at bo sammen med kæreste og hund i Rødekro.

- Jeg havde fast arbejde som butiksassistent i SuperBrugsen i Toftlund i tre år og har også haft nogle andre jobs, som på slagteri. Så for mig er det ikke så meget lønnen, selvom den også er virkelig god i forhold til mange andre jobs, men friheden. Og så er det nemt, for vi melder ind og ud gennem Carelink-appen, uddyber Sara, der grundet de fleksible arbejdstider som poder også har mulighed for ved siden af at arbejde på et bosted i Haderslev.

Som alle Carelink-podere møder Sara altid ind på basen i Vestergade 14 i Rødekro. Inden hun tager turen hen til ét af de over 150 teststeder i området, pakker hun bilen med testgrej og værnemidler, som hun så stiller op som en anden ”pop-up-butik” i det testcenter, hun sendes ud til.

Gør en forskel

- Det irriterer mig lidt, når jeg hører folk sige, at vi "bare" står der og poder. Det er et job - et regulært arbejde, og jeg er da stolt af, at kunne gøre en forskel, så Danmark igen kan åbne helt op, og der igen kan komme gang i hjulene, siger hun.

- Det er også spændende, for man møder mange forskellige mennesker, som man skal håndtere vidt forskelligt. For nogen er det første gang, de bliver podet, mens andre bare skal have det hurtigt overstået, så de kan komme videre på arbejde. Vi er også mange forskellige podere. Der er alt fra topchefen til selvstændige.

Selvom Sara var én af områdets første podere, som kastede sig ud på helt ukendt corona-terræn, har hun aldrig været bange for at blive smittet eller utryg ved arbejdet.

- Altså, nu er jeg i forvejen ikke typen, som er bange anlagt, men hvis der er nogen, der er godt beskyttet mod at blive smittet på arbejdspladsen, så er det os. Der er simpelthen for mange retningslinjer, forholdsregler og værnemidler til, at det kan gå galt.

Sara var én af de første i Carelink-regi, som i februar hoppede i kitlen, for at arbejde som poder. Hun har følt sig tryg fra dag et. Foto: Mette Henriksen
Da poderne er ansat på vikarbasis, bestemmer de stort set  selv, hvor lange deres vagter skal være. På en 12-timers vagt kan Sara godt have 250 borgere igennem systemet. Foto: Mette Henriksen  

Og for dem af os, som er bange for, at pinden kan knække i næsen under hurtigtesten, så kan man ifølge "superpoderen" Sara, der efter en 12-timers vagt godt kan have stukket testpinden op i næsen på 250 borgere, være helt rolig:

- Jeg har aldrig selv prøvet det på en vagt, eller hørt om nogen, det er sket for. Og jeg kan ikke se, hvordan man overhoved skulle bære sig af med at komme til at knække testpinden oppe i næsen på en borger. Så nej – det behøver man ikke være bange for, slutter hun med et smil.

Annonce
Annonce
Midtsyd

Sten-mariehøns spreder glæde i Agerskov og Branderup

Annonce
Annonce
Midtsyd

Ribekvinder vil gå et spadestik dybere med stressramte: Starter retrætecenter midt ude i naturen

Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Fornem donation til Tørning Mølle

Ugeavisen Haderslev

Ocean rescue camp kommer til Vedsted Søbad

Midtsyd

Det så "skidt" ud: Sur smiley til Centrum Steak House i Vojens

Midtsyd

Malene fra Tønder er ny leder på Toftegården: - Der skal være tid til ekstra omsorg

Midtsyd

Fest og dans: Vennekredsen tog på hotel

Midtsyd

Heller ingen galla på STUK i år: Studenterne holder deres egen fest

Midtsyd

Daniel K. Hansen klar til sin 11. sæson i SønderjyskE Ishockey

Midtsyd

Anders Førster bliver assistenttræner i SønderjyskE Ishockey

Midtsyd

Nyt projekt: Orgelspirerne blomstrer i Gram

Midtsyd

Vojens BI hyldede "årets fiduser"

Midtsyd

SønderjyskE henter ny rekrutteringschef i England

Midtsyd

Tysker bliver ny cheftræner for SønderjyskE

Midtsyd

Klar til 13. og 14. sæson: To år mere til Steffen Frank

Midtsyd

STUK-studenter springer ud over to dage: Farfar Paul satte huen på Jonas´ hoved

Midtsyd

Sankt Hans i Vojens: Ny præst holder båltalen

Midtsyd

Milepæl: Kronprinsen lagde grundstenen for F-35 Campus

Midtsyd

Farvel mundbind: Bibliotekerne tager igen imod med et smil

Midtsyd

Ny lysner det: Sct. Hans Aften på Tørning Mølle

Midtsyd

Høllevang-elever slår et slag for miljøet

Midtsyd

Flemming vil gerne have flere rickshaw-piloter til Gram

Midtsyd

Nyt liv i markant bygning: Agerskov har fået sit eget kræmmermarked

Annonce