Annonce
Midtsyd

Savner lokal opbakning: Paintball-arrangør overvejer at trække sig fra Gram

I det tidligere Slotsbyens Planteforum ville den unge iværksætter fra Sønderborg, Jesper Hemmingsen,  sælge outlet-varer og nytårskrudt. Baglokalet skulle være lagerplads for paintball-udstyret. Planerne er nu sat på stand-by. Foto: Mette Henriksen
Paintball-banen i Gram, der har været lukket siden oktober sidste år, er ulovlig og skal flyttes. Paintball-arrangør Jesper Hemmingsen savner lokal opbakning.
Annonce

GRAM: Tomme butikker er der nok af rundt omkring i de små byer.

Glæden var derfor stor, da der i begyndelsen af året med Jesper Hemmingsen var fundet en ny lejer til det tidligere Slotsbyens Planteforum med adresse på Kongevej 13 i Gram. Her ville den unge iværksætter fra Sønderborg, der på det tidspunkt allerede havde drevet paintball-bane i slotsbyen i godt to år, benytte baglokalerne som lagerplads til paintball-udstyret, mens der skulle sælges outlet-varer og nytårskrudt i butikken.

Nu er både forretningen, der aldrig nåede at åbne, og paintball-banen, måske snart fortid. Det samme gælder paintball-arrangørens hensigter om at skabe mere liv i Gram.

- Det korte af det lange er, at paintball-banen lukkede ned i oktober sidste år i forbindelse med at den tidligere grundejer solgte skoven. I den forbindelse fandt man ud af, at der aldrig har været søgt tilladelse til at drive paintball-bane, og at den dermed var ulovlig, fortæller Jesper Hemmingsen.

Annonce

Støjgener og støv

Sagen blev et kommunalt anliggende og kom blandt andet i nabohøring, hvor flere beboere med adresse tæt på anlægget tilkendegav, at de har følt sig generet af trafik, råb og skrig og lyden af skud i både dag- og aftentimerne. Beboerne følte sig ligeledes generet af støv fra grusvejen, som opstod ved hurtigt kørende køretøjer. Plan- og Miljøudvalget valgte derfor at lukke ned for paintball-aktiviteterne på den hidtidige grund, men ville derimod gerne være behjælpelig med at finde en alternativ placering i skovområdet.


Jeg har betalt husleje for forretningen i midtbyen siden januar, uden at kunne bruge den til noget. Så jeg er slet ikke sikker på, at jeg har lyst til at sætte gang i noget i en by, hvor der ikke er opbakning fra de lokale.

Jesper Hemmingsen, paintball-arrangør


En hård pille at sluge, synes paintball-arrangøren.

- Da jeg købte paintball-anlægget, var jeg udvidende om, at placeringen ikke var lovlig, så nu skal jeg tage hele skraldet for det, som ham før mig har drevet ulovligt i mange år, og skal ovenikøbet betale for at etablere nyt. Og det kommer til at blive rigtig dyrt, siger han.

- Jeg har betalt husleje for forretningen i midtbyen siden januar, uden at kunne bruge den til noget. Så jeg er slet ikke sikker på, at jeg har lyst til at sætte gang i noget i en by, hvor der ikke er opbakning fra de lokale. Sådan som det ser ud nu, vil jeg hellere bruge kræfter på at lave et paintball-anlæg i Sønderborg.

Forretningen på Kongevej 13 i Gram, der aldrig nåede at åbne, og paintball-banen, er måske snart fortid. Foto: Mette Henriksen

Gram er dog endnu ikke et helt afsluttet kapitel for Jesper Hemmingsen, som savner svar.

- Hvilken placering vil kommunen hjælpe med? Og hvad kommer det til at koste? Jeg mangler svar og info fra kommunen, inden jeg kan tage en endelig beslutning om, om jeg trækker mig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce