Annonce
Midtsyd

Se alle billederne fra Vojens Høtte-optog

Ved optoget i Vojens hyldede den lokale virksomhed AS Tømrer den afdøde østrigske racerkører Niki Lauda og stillede op i røde kedeldragter og med en stor racerbil af træ. Det var 10. gang, AS Tømrer deltog i optoget. Foto: Jacob Schultz
Også i år bød Høtte-optoget på et væld af fantasifulde udklædninger og rekvisitter i alle størrelser. Vojens-virksomheden AS Tømrer hyldede den afdøde østrigske racerkører Niki Lauda og stillede op i røde kedeldragter og med en stor racerbil af træ.
Annonce

Vojens: Det var en mildt sagt broget forsamling, der torsdag aften havde taget opstilling på parkeringspladsen ved Vojens Hallerne i Vojens.

Her stod en lang række virksomheder og foreninger fra hele Haderslev Kommune nemlig klar i yderst fantasifulde udklædninger til at deltage i det traditionsrige optog, der for længst er blevet en vigtig del af byens årlige Høtte-fest. Den fylder 50 år i år, og det var tydeligt, at deltagerne også i år havde sat fantasien i sving for at finde på så sjove, skøre og opfindsomme udklædninger som muligt.

Blandt deltagerne var Vojens-virksomheden AS Tømrer.

- Det er 10. gang, vi skal være med i optoget. Vi deltager, fordi vi synes, at det er megaskægt, fortalte indehaver Anders Sørensen, der havde selskab af godt en snes andre, primært medarbejdere.

- Og så er der en enkelt nabo og en af mine kammerater med, sagde den lokale tømrer.

Høtte-optoget er en folkefest for alle aldersgrupper. Foto: Jacob Schultz
Annonce

Niki Lauda som tema

De havde alle iklædt sig røde kedeldragter, der blandt andet var dekoreret med Ferrari-logoer og smileyer, og det var bestemt ikke tilfældigt. For AS Tømrer havde valgt den østrigske racerkører Niki Lauda som tema i årets optog.

- Han døde desværre i foråret, og så besluttede vi, at det skulle være ham, det handlede om. Efterfølgende gik vi i gang med at bygge en stor ”racerbil”, som egentlig bare er en stor sæbekassebil. Bortset fra dækkene består den udelukkende af træ, lød det fra Anders Sørensen.

AS Tømrer er to gange tidligere blevet kåret som vinder af Høtte-optoget – i 2014 og 2017.

- Det er selvfølgelig sjovt at vinde, men det er altså også sjovt bare at være med. Vi har blandt andet 150 kilo karameller, som vi deler ud på ruten, og bagefter er der jo fest i teltet. Det kan ikke være bedre, sagde Anders Sørensen.

Han havde ikke helt besluttet sig for, hvad der skal ske med den store sæbekassebil efter optoget.

- Vi har 10 års jubilæum i firmaet til næste år, så det kan være, at den skal bruges til noget i den forbindelse, sagde Anders Sørensen, inden han sammen med sine medarbejdere begav sig ud på den kilometerlange strækning for at vise racerbilen og de fantasifulde udklædninger frem og ikke mindst kaste godter ud til de mange, der traditionelt følger optoget.

Ruten gik, som det er tradition, fra Vojens Hallerne gennem Østergade og Vestergade for så at slutte på Høttepladsen.

Humøret var højt hos såvel deltagere i som tilskuere til optoget i Vojens. Foto: Jacob Schultz
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Håndsrækning til nyt legeland i Arrild

Midtsyd

Klumme: Familien, der vinker

Midtsyd

- Du har gjort en forskel for eleverne

Midtsyd

Gram: Mandeklubben krolfer igen

Midtsyd

Gram: Gå-fællesskab går fire aftener om ugen

Midtsyd

Klumme: Er du mon også en af dem?

Annonce