Annonce
Midtsyd

Se dem på TV: Landmandskoner fra Gram går til kamp mod kiloene

Lena Lund-Petersen er blandt de kvinder, der falder over tavleopslaget om 'Landmandskonernes Klub' i den lokale Brugs i Gram. Hun er gift med Søren, og sammen har de fire dejlige unger, som Lena flittigt kører til og fra fritidsaktiviteter. Pressefoto
Blandt kvæg, børn og husmandskost kan det være svært at finde tid til sig selv – og det kunne efterhånden ses på sidebenene på de tre sydjyske landmandskoner, som man fra på lørdag kan opleve i TV Syds nye program 'Landmandskonernes klub'.

GRAM: Daglig kage til kaffen, tandsmør og rigelige mængder brun sovs var en fast del af menuen, når Caroline Gammelgaard gik i køkkenet på slægtsgården i Gram. Men lige så stor glæden var hos sin madglade landmand, lige så stort blev udsvinget på nålen på Carolines badevægt.

Det skulle der gøres noget ved. Men når man gerne vil gøre alle glade, og man i øvrigt har giftet sig ind i en familie, hvor manglende kage til kaffen betragtes som en ’dødssynd’, er det lettere sagt end gjort at gøre op med de traditionelle landmandsdyder, fortæller Caroline i en pressemeddelelse.

- Jeg har et stort pleasergen, og så er min mand jo den hårdtarbejdende mand, så hvis han ville have brun sovs, så sagde jeg ’yes sir’. Problemet er bare, at mit job jo slet ikke er så fysisk, og så sætter det sig, siger Caroline Gammelgaard og fortsætter:

Annonce

Jeg har et stort pleasergen, og så er min mand jo den hårdtarbejdende mand, så hvis han ville have brun sovs, så sagde jeg ’yes sir’. Problemet er bare, at mit job jo slet ikke er så fysisk, og så sætter det sig.

Caroline Gammelgaard, landmandskone i Gram

- Man lever efter gamle traditioner på sådan en gård, og dem var jeg ligesom kørt fast i. Jeg savnede nogle ligesindede, der forstod, hvad det handlede om.

Caroline tog derfor sovseskeen i den anden hånd og hængte et opslag op på tavlen i den lokale Brugs, hvor hun opfordrede ligesindede landmandskoner til at melde sig ind i sin nye klub, 'Landmandskonernes klub'.

Sviger-mekanikken lige om hjørnet

Det samme gjorde Lena Lund-Petersen, også fra Gram og gift med Søren, som hun har fire børn sammen med. Derudover sørger Lena for, at hjemmet er rent og ryddeligt, og at der er mad på bordet, og så klarer hun lige sit job som lægesekretær ved siden af. Familien er tredje generation på malkegården, hvor Søren arbejder sammen med sin far, der selvfølgelig bor lige om hjørnet. Det giver også Sørens mor mulighed for at komme forbi og se, om sønnemand nu også får noget ordentligt at spise.

Landmandskonernes klub har Lena lært at prioritere sig selv og sin sundhed højere og føle sig som andet og mere end bare landmandsfrue.

- Det har været fedt at få et sammenhold med nogle andre bondekoner. Vi har det samme fundament og en forståelse for livet på landet, og så er de bare to dejlige tøser, og vi har grint og grint og grint. Det handler om at få lavet om på sine prioriteringer i hverdagen, og der hjælper det bare at være en del af et fællesskab og stå til regnskab over for andre end sig selv, siger Lena Lund-Petersen.

41-årige Caroline Gammelgaard havde ikke i sin vildeste fantasi forestillet sig, at hun ville ende som landmandskone. Tvært i mod troede hun, hun skulle være selvstændig og bo i byen, men en kollega tilmeldte hende for sjov farmerdating. To måneder senere flyttede hun ind hos manden Carsten. Han er fjerde generation på familiegården Lillebækgård i Gram. Pressefoto

Følg landmandskonerne, der også tæller Kristine Heilskov Sørensen fra Lunderskov, når de væbnet med nyvundet fællesskab og humor går til kamp mod kiloene i ’Landmandskonernes klub’ på TV Syd og TV Syd Play, der har premiere lørdag den 4. september.

Annonce
Annonce
Midtsyd

Efter Lions-sponsorat: Frivillige træder i pedalerne for Vojens ældre

Annonce
Annonce
Ugeavisen Haderslev

Lions Vojens donerer christianiacykel til Bregnbjerglunden

Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Mari-Louise udstiller brudekjoler i Vojens - og drømmer om en fysisk butik

Midtsyd

Puljepenge til friplejehjemmet i Agerskov skal bruges på leg

Midtsyd

Musik- og Teaterforening i Toftlund starter sæsonen med børneforestilling

Midtsyd

Marianne er frivillig på Bregnbjergskolen: - Det er en kæmpe oplevelse

Midtsyd

Medalje til skøjteløber efter corona-pause

Midtsyd

Våbenhusets rejsegilde blev markeret med taler og pølsevogn

Midtsyd

Christian forlod Årø og skolen som 14-årig - nu fejrer han 40-års jubilæum som selvstændig

Ugeavisen Haderslev

Museum efterlyser historier om Kongeskibet

Midtsyd

Nye svævebaner og dansetimer: Toftlund Udviklingsråd er klar med massevis af oplevelser

Midtsyd

Forsamlingshus har fået nyt navn og vil udvikle: - Hammelev mangler en café - vi har rammerne

Ugeavisen Haderslev

Vojens Kultur- og Musikhus swinger igen

Midtsyd

Uge 39 er kattens uge: Gratis neutralisering af herreløse katte i Hammelev

Midtsyd

Nyt projekt: Hjælp Toftlund arkiv med billeder af dit hus

Midtsyd

Sæt kryds i kalenderen: 'Sammen i Gram' bliver en fest

Midtsyd

Det´ for børn: Lørdagslitteratur-slik på Haderslev Bibliotekerne

Midtsyd

Ville forkæle medlemmerne og fik nye spillere oveni: Pigerne strømmer til VBI

Midtsyd

Midtlandskoret har taget hul på ny sæson

Midtsyd

Marie fra Bevtoft er årets foreningsleder: -  I fællesskab kan vi rigtigt meget

Midtsyd

Klumme: De unge ældre løber faktisk - og de unge er aldrig syge

Midtsyd

Søndertorvs nye indgangsparti er klar - og åbningsfesten lige om hjørnet

Midtsyd

Vil snuse til noget nyt: Anette sætter Nobel Blomster i Toftlund til salg

Annonce