Annonce
Midtsyd

Se solen gå ned over Gabøl

Se og nyd en solnedgang over Gabøl.

En solnedgang er i sig selv ikke en seværdighed, men at se den fra en tribune kan godt gøre en god dag endnu bedre.

- Det er ingen kunst at se solen gå ned, men at give sig selv tid til at opleve det er en anden sag. Det er tanken bag en event, som folk i det midtsønderjyske kan deltage i sidst i december.

Arrangørerne af den noget anderledes event er tvillingesøstrene Sara og Sidsel Bonde, der stammer fra Åbøl ved Toftlund.

De har selv oplevet adskillige solnedgange i det flade område op mod Gabøl, og nu har de lyst til at give andre den smukke oplevelse.

Sara Bonde studerer ved Kungliga Kunsthøgskolan i Stockholm, mens Sidsel Bonde studerer på Det Kongelige Kunstakademi for Design i København.

- Jeg fik faktisk idéen for et par år siden, men det er først nu, vi er kommet i gang. Sara søgte støtte fra Urkraftpuljen under Kulturstyrelsen, og da hun fandt ud af, at pengene skulle bruges inden udgangen af 2015, fik vi planlagt eventen, fortæller Sidsel Bonde.

Se solnedgangen fra en tribune

Hun oplyser, at der bliver sat en tribune op på en flad mark ved Gabøl, og herfra vil man kunne nyde solnedgangen.

- Eventen skal få folk ud af stuerne og få en anderledes oplevelse af dette hverdagsfænomen.

En solnedgang er normalt noget, man tilfældigt ser på vej hjem fra arbejdet eller på en gåtur. Det er ikke en event, man forbinder med en tribune, som man sidder på, når man ser noget sensationelt og underholdende.

Men solnedgangen kan netop kategoriseres som et sublimt fænomen og er derfor også blevet ophøjet af mennesket og gengivet i et utal af klicheer på malerier og fotografier. Her bliver solnedgangen nærmest fremstillet som et spektakulært show. Og kunstprojektet kommenterer dette ved at sætte en tribune op foran solen, forklarer Sidsel Bonde.

Dato for eventen offentliggøres senere

Målet med eventen er, at det skal dokumenteres til en kunstfilm, som senere skal bruges i udstillingssammenhænge, fortæller Sidsel Bonde. De to kunststuderende ser eventen som en oplagt mulighed for at samle folk i slutningen af det mørke og kolde december. De kan ikke love, at det bliver en smuk solnedgang, men det er helt sikkert, at solen vil gå ned, og så vil der blive serveret gløgg og æbleskiver, oplyser de.

Dato for eventet bliver bestemt senere i december for at ramme en dag med bedst mulige solchancer i de ofte overskyede vinterdage. På Facebook kan man holde sig opdateret med eventen, ?En Solnedgang", hvor datoen bliver offentliggjort ca. en uge før. Her kan man desuden finde en mere specifik vejbeskrivelse.

Her på Ugeavisen MidtSyd offentliggør vi datoen, så snart den er fastsat. Følg os på Ugeavisen.dk eller find og like Ugeavisen MidtSyd på Facebook.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce