Annonce
Midtsyd

Skal du være med: 21-årige Fie er ny i Gram - nu vil hun starte en kaffe-kage klub

21-årige Fie er uddannet konditor. Lige nu har hun taget en pause fra faget og arbejder som tjener i den lokale kro og som pædagogmedhjælper i en børnehave. Foto: Mette Henriksen
21-årige Fie Crone er hverken til vilde fester eller på de sociale medier. Nu er hun ved at skabe sig et netværk på en helt old-school måde i den by, som hun flyttede til i år.

Gram: I Haderslev Kommune kan du tilmelde dig et vennenetværk, når du er tilflytter, og Tønder Kommune byder på et helt tilflytterhus, hvor man kan afprøve landsbymiljøet i en periode, eller spise brunch med andre tilflyttere. Vojens er klar med 'borger for en dag' events.

21-årige Fie Crone, der er flyttet fra Fyn til Gram i starten af året, har gjort det på sin helt egen måde. Hun er hverken til vilde fester, sociale medier eller foreningssport og tog derfor efter nogle uger i sin nye by sagen i egen hånd og lavede et opslag i den lokale ABC med teksten: ’Har du lyst til sammen med mig at oprette en kaffe-kage klub?’

Hvorfor lige Gram?

Annonce

- Jeg havde fået et job på Rømø, og så faldt jeg for Gram og flyttede hertil, fortæller Fie, der i dag arbejder som vikar i en børneinstitution i Bevtoft og som serveringshjælp på Gram Slotskro.

Selvom hun har kæreste og job, så savnede hun et fællesskab i sin nye by.

- Jeg er ikke foreningstypen, og så passer det heller ikke med, at jeg er vikar og kan blive kaldt ind på arbejde når som helst. Det samme gælder arbejdet på kroen, siger Fie.

Udadtil ligner Fie en helt almindelig 21-årig. Men i hjertet er hun en gammel sjæl, siger hun selv, og det har hun det fint med. Foto: Mette Henriksen

- Jeg er flyttet hjemmefra som 15-årig og har boet flere forskellige steder. Så jeg ved, at det med at møde nye mennesker, det er ikke bare noget, som kommer af sig selv. Derfor tog jeg ret hurtigt sagen i egen hånd og lavede et opslag i ABC, uddyber Fie, og opslaget har givet pote.

Jeg er flyttet hjemmefra som 15-årig og har boet flere forskellige steder. Så jeg ved, at det med at møde nye mennesker, det er ikke bare noget, som kommer af sig selv.

- Jeg er begyndt at mødes med Birthe, en sød ældre dame, som jeg hygger mig meget med, for inderst inde er jeg nok en gammel sjæl. Jeg er ikke på de sociale medier og har meget mere tilfælles med den ældre generation, end med nogen på min egen alder, siger Fie med et smil.

Der er en særlig grund til, at hun netop tager udgangspunkt i kager.

Vidste du at ....

.. selvom Danmark er verdenskendt for sit talent for at hygge og for at ligge øverst på listen af de lykkeligste lande i verden, så halter det gevaldigt med at lukke andre mennesker ind i fællesskabet, Ifølge organisationen Expats, der årligt laver trivselsundersøgelser med en gruppe ”expats” (en person, som bor i et andet land, end sit hjemland. red.). ligger Danmark hele nede på en 48. plads - ud af 60 lande.

- Jeg er uddannet konditor og synes jo det er helt vildt hyggeligt at bage for flere, end bare os to herhjemme. Det behøver ikke være meget mere end en kop kaffe og et stykke kage engang imellem, men det må også gerne udvikle sig til mere, fortæller Fie.

Alle - uanset alder  - er velkommen i klubben. Er du interesseret i at være med i Fies kaffe-kageklub, så er du velkommen til at kontakte hende på 4047 3289.

Analysen ses som en måling af, hvordan det er at leve og arbejde i Danmark. Som nummer 48 ud af 60 skraber Danmark bunden, når det gælder om at falde til som udlænding.


Annonce
Annonce
Midtsyd

Sangarrangement i Vojens Sognegård

Annonce
Annonce
Midtsyd

Lokal præst om 'corona-barriere': - Vi skal vænne os til at vi igen kan samles

Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

DSB lancerer nyt cafékoncept - men Vojens er endnu ikke på listen over 'stationsstuer'

Midtsyd

Nu kan du indstille kandidater til Frivillighedsprisen 2022

Midtsyd

Regionens teststeder tilbyder nu PCR- og hurtigtest for alle fra to år og op

Midtsyd

Sammen mod ensomhed: For Anette, Jonna og Steen er mandag verdens bedste dag

Midtsyd

Ny forening vil fremme sundheden i Gram -  de ældre står øverst på listen

Midtsyd

Vojens-borgerne er utrygge - Natteravne kan være løsningen

Midtsyd

Et julekort og en nytårshilsen

Midtsyd

SLF-formand: - Vi står der, hvor vi gerne vil være

Midtsyd

Genåbning: Toftlund Biograf opfordrer til at købe billetter online

Midtsyd

Klumme: Når to minutter slet ikke er nok

Midtsyd

Spændende foredrag: Anja kommer til Gram og fortæller om 'Livet på vejen'

Midtsyd

Prisvindende iværksætter bliver ny forstander på Gram Højskole

Billund Ugeavis

ABC Lavpris vil dække kundernes behov for alle dagligvarer - den formel har fungeret i 40 år

Midtsyd

Thorbjørn er tilbage i Brillecentret i Vojens - og han har taget sin hustru med

Midtsyd

Indbrud i kirke: Værktøj for 30.000 kroner stjålet

Midtsyd

Marie åbner butik i Gram: - Jeg elsker det, jeg laver

Midtsyd

En aktiv bankmand i Vojens takker af

Midtsyd

Maren Lotte fra Fole er avisens nye klummeskribent: - Det er vigtigt at stoppe op og nyde livet

Midtsyd

Initiativ: Ryd op efter Nytårsaften på din gåtur

Midtsyd

Hjemme hos Anne er der jul året rundt

Midtsyd

Vojens er forbillede: - Hvis alle giver en time af deres tid, så når vi rigtigt langt

Annonce