Annonce
Midtsyd

Skinnerne slår gnister om natten

Det er næsten som at se fyrværkeri i jordhøjde, når skinneslibetoget arbejder om natten. PR-foto
Banedanmarks specialtog, skinnesliberen, tager i begyndelsen af 2020 på tur rundt i landet for at fjerne små rifler og bølger i skinnerne. I år får også de Syd- og Sønderjyske strækninger besøg.
Annonce

Vojens: For at togtrafikken kan glide uden problemer, skal skinnerne naturligvis også vedligeholdes. Det sker, når skinneslibetoget traditionen tro kører i årets begyndelse, og her slår det gnister.

I år lægges der ud - og afsluttes - i Syd- og Sønderjylland, og undervejs vil skinneslibetoget slibe fejlene på skinnerne væk. Slibetoget kører mellem en og ni gange på samme strækning for at fjerne rifler og bølger på skinnerne, og for at genere togdriften mindst muligt vil skinneslibetoget køre om natten.

På en nat kan slibetoget i gennemsnit nå at slibe fem-seks kilometer skinner.

- Efter at skinneslibetoget har gennemkørt en strækning, vil der være færre vibrationer i sporet fra togene. Det betyder, at der går længere tid imellem, at det er nødvendigt at justere sporet og udskifte skinner, sveller og skærver, siger Pernille Skovrup, vedligeholdelsesleder i Banedanmark, i en pressemeddelelse.

Annonce

Fast køreplan

Skinneslibetoget kører efter følgende plan: 6.-7. januar: Rødekro-Vojens. 7.-8. januar: Rødekro-Vojens. 8.-9. januar: Vamdrup-Kolding. 11.-12. januar: Lunderskov-Taulov. 12.-13. januar: Kolding-Taulov. 15.-16. februar: Tinglev-Rødekro. 16.-17. februar: Tinglev-Vojens. 17.-18. februar: Vojens-Rødekro. 18.-19. februar: Vojens-Vamdrup.

Dagtimerne bliver brugt til at rengøre toget. 6.-8 januar holder toget i Rødekro, og 9.-12 januar holder det i Kolding. Når skinnesliberen i februar vender tilbage til området, holder den i Rødekro mellem 16. og 18. februar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Nye medlemmer i Rotary Toftlund

Midtsyd

Teater i Toftlund: "Det ensomme hjerte"

Midtsyd

Støttevandring for camino

Midtsyd

Agerskov Brændevinslaug aflyser til messe

Midtsyd

Ny højskole på vej til Gram

Midtsyd

Refleksløbet kommer til Gram

Midtsyd

Klumme: Grøn omstilling

Midtsyd

Historien om Tiset udkommer i bogform

Midtsyd

Bevtoft Hallen udsætter jubilæumsfest

Annonce