Annonce
Midtsyd

Skoler i venteposition: Underviser ud fra at eleverne skal til afgangsprøver

Mon ikke de fleste skolebørn savner deres hverdag på skolen, der både byder på leg og læring sammen med kammeraterne. Her er det skaterbanen på Gram Skole, som bliver flittigt brugt af eleverne i frikvartererne - hvis ikke det var for corona. Arkivfoto
Vil pandemien også i år spænde ben for 9. klassernes afgangsprøve? Både på Gram Skole og Ungeuniverset-Vojens, afventer man med spænding. Imens undervises der ufortrødent.
Annonce

GRAM/VOJENS: - Vi kan have holdninger og meninger, men dem gør vi bedst i at holde for os selv, mens vi afventer guidelines fra ministeriet.

Sådan siger afdelingsleder på Gram Skole, Lars Nielsen, som ikke vil komme med gisninger om hvad endnu et corona-forår vil bringe med sig på skolefronten. Her har man benyttet efteråret til at gøre klar til en ny omgang nødundervisning, som lå i kortene.

- Vi var forberedte på en anden nedlukning, så vi er langt bedre klædt på, end sidste gang. De nye erfaringer er taget med i online-undervisningen, og vi er også hurtigere til at reagere, når en elev eksempelvis mistrives fagligt eller socialt. Så har vi mulighed for at tage eleven ind og tage hånd om det.

Skoleleder på Gram Skole, Majbrit Schmidt, understreger, at vel er overbygningen en vigtig brik i elevernes læring. Men eleverne forberedes til eksamen gennem hele deres skolegang.

- Selvfølgelig er pensum for 8. og 9. klasse rigtig vigtigt i forhold til afgangseksamen. Men i bund og grund er det hele deres skolegang, som er med til at forbedre og udvikle dem til den afsluttende eksamen. Det er noget, som er værd at huske i den her tid med nødundervisning.


I bund og grund er det hele deres skolegang, som er med til at forbedre og udvikle dem til den afsluttende eksamen. Det er noget, som er værd at huske i den her tid med nødundervisning.

Majbrit Schmidt, skoleleder Gram Skole


Annonce

Klør på

Også på Ungeuniverset-Vojens drøftes situationen kontinuerligt, men mest på skoleleder-skolechef niveau.

- Jeg kan have en holdning til afgangsprøverne og gennemførelsen af dem, men det fører nødvendigvis ikke noget godt med sig, at melde det ud. I øvrigt ændrer det heller ikke noget. Derfor er der andre folk, som udtaler sig om det - det er disse folk jeg kommunikerer med, siger skoleleder Jerry Freund.

- Vi klør på i skolen, og vi underviser ud fra at vores elever skal til afgangsprøver. Der er mange holdninger for tiden, men der må også være en retning. Der skal være et formål med det vi underviser i, og det betyder ikke altid at være 100 procent fokuseret på ét særligt slutmål, slutter han.

Spørger man eleverne selv, så er holdningerne forskellige. 15-årige Sofie Grønhøj, der går i 9. klasse på Gram Skole, ville godt kunne leve med at afslutte Folkeskolen, uden at komme til afgangseksamen.

- Jeg ville egentlig have det rigtig fint med, hvis vi ikke skulle op. Jeg er ikke god til at præstere under pres, så for mig ville det være bedre at afslutte uden afgangsprøver. Jeg har arbejdet hårdt hele skoleåret i mit eget tempo, og jeg tænker, at det rent karaktermæssigt ville give mig mere med kun standpunktskarakterer på mit eksamensbevis.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Vanila-manden på skafottet

Annonce