Annonce
Midtsyd

Skrydstrup: Ildsjæle klarer julepynten

Anika Holm Nissen (til venstre) og Annemette Lauritsen ved julemanden på ”torvet”.- Vi syntes, at der manglede noget julestemning her i Skrydstrup. Det hele var efterhånden kommet til at handle om F 35, siger de to kreative sjæle med henvisning til, at Flyvestation Skrydstrup skal være base for Forsvarets nyindkøbte F-35 kampfly. Foto: Thomas Holl
Skrydstrup er for mørk og kedelig i julemåneden, mener en gruppe af byens kvinder. De har derfor pyntet en del af byen op til højtiden.
Annonce

Skrydstrup: Der mangler julestemning i Skrydstrup, og det skal der laves om på.

Det mener Anika Holm Nissen og Annemette Lauritsen, der begge bor i byen. Sammen med fire andre af byens kvinder tog de for nyligt initiativ til at pynte op til højtiden. Helt præcist på et stykke af Ribevej samt på hjørnet – ”torvet”, som de kalder det – af Ribevej og Hørlykkevej.

- Jeg flyttede til Skrydstrup for tre år siden og har lige siden syntes, at det var en kedelig og mørk juleby. Selv elsker jeg julen, og derfor bakkede jeg med det samme op om ideen, da jeg på Facebook så, at Susanne Gravesen her fra Skrydstrup havde taget initiativ til at pynte byen lidt op i denne tid. Derudover var det hele også kommet til at handle lidt for meget om F-35 her i byen, siger Annemette Lauritsen, 25.

Hun henviser til, at Flyvestation Skrydstrup skal være base for de 27 nye F-35 kampfly, som Forsvaret har indkøbt.

Man kan slet ikke undgå at se julemanden, når man går forbi hjørnet af Hørlykkevej og Ribevej efter mørkets frembrud. Privatfoto
Annonce

Kreative sjæle

Hun og Anika Holm Nissen, 37, mødtes i oktober sammen med de andre i gruppen for at finde ud af, hvordan de kunne gøre planerne til virkelighed. Først skulle der søges en kommunal tilladelse, og da den var på plads, kunne kreativiteten få frit spil.

Ved det store træ på ”torvet” står der en julemand, som Anika selv har tegnet på krydsfiner og efterfølgende malet og skåret til. En anden har fremstillet en lille bænk med hø og julefigurer.

Det store træ er desuden blevet forsynet med store julekugler, og i flere af gadelygterne på Ribevej er der blevet ophængt jernhjerter, der er dekoreret med gran. Desuden er der placeret to juletræer ved hvert af de to byskilte på Ribevej.

- Det er primært os seks kvinder i gruppen, der har stået for arbejdet, men en masse søde ægtemænd har hjulpet til– blandt andet med at få hængt tingene op, siger Anika Holm Nissen.


Jeg flyttede til Skrydstrup for tre år siden og har lige siden syntes, at det var en kedelig og mørk juleby

Annemette Lauritsen, Skrydstrup


Den frivillige gruppe har placeret to juletræer ved hvert af de to byskilte på Ribevej. Privatfoto
Annonce

Donationer

Gruppen har også modtaget hjælp fra andre sider.

- Både private og lokale firmaer har bidraget – enten med penge eller med ydelser. Blandt andet har et firma stået for LED-belysningen. Det er vi meget taknemlige for, siger Anika Holm Nissen.

Og julepynten er allerede blevet bemærket.

- Der er flere, der har rost os for det gode initiativ, og vi har da også allerede planer om at udvide lidt til næste år – for eksempel ved også at inddrage et stykke af Hørlykkevej. En anden idé er at holde et julemarked. Nu må vi se, lyder det fra de to jule-entusiaster.

Gruppen har to Facebook-sider – henholdsvis Skrydstrup by og Jul i Skrydstrup.

- Og vi håber, at mange har lyst til at tage billeder af deres børn ved julemanden ved det store træ og så lægge dem ind på siderne. Hvis de lægger dem ind på deres egen Facebook-side eller på Instagram, må de meget gerne bruge #juliskrydstrup, siger Anika Holm Nissen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce