Annonce
Midtsyd

Slagter Warmings kålpølser rejser verden rundt

Slagtermester Nis Warming er klar med den næste levering kålpølser ude i verden. Foto: Mette Henriksen
Slagter Warming fra Gram udleverer gerne ingredienserne til sine berømte kålpølser til eksilsønderjyder. Opskriften derimod er tophemmelig.
Annonce

Gram: Det kan være svært at undvære de gode lokale specialiteter fra hjemegnen, når man flytter til udlandet. Sådan gik det også for en familie fra Sønderjylland, som sendte bud efter Slagter Warmings kålpølser, da familien af arbejdsmæssige årsager flyttede til Houston Texas.

- Dengang sendte vi dem opskriften, krydderier og en anvisning på, hvordan de skulle laves. Familien fik så den lokale slagter, en mexikaner, til at lave kålpølserne, fortæller slagtermester Nis Warming.

Nu er den så gal igen. Familien har nemlig forladt Houston til fordel for Angola, og står således igen uden yndlingsspisen. Og igen blev der sendt bud efter de gode kålpølser fra Gram.

- Nu er familien da kommet så tæt på, at jeg kunne overveje selv at rejse til Angola med kålpølserne, siger en glad slagtermester, som tydeligvis glæder sig over, at hans kålpølser er populære.

- Det er jo en smagssag, men jeg har da før hørt, at de er gode. Jeg har min helt egen måde at blande krydderierne på. Faktisk er opskriften så hemmelig, at jeg lige tilsætter de sidste krydderier i smug, så ikke engang mine egne ansatte kender sammensætningen. Vi værner selvfølgelig om de gamle opskrifter.

Eksilsønderjyden Peter Thiellesen og hans familie er glade for, at de nu igen i ny og næ kan nyde en pølse fra Gram.

- Vi nyder verdens bedste kålpølser i Luanda, Angolas hovedstad. Fryseren er fyldt op - køleboksen kunne lige være i kufferten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Håndsrækning til nyt legeland i Arrild

Midtsyd

Klumme: Familien, der vinker

Midtsyd

- Du har gjort en forskel for eleverne

Midtsyd

Gram: Mandeklubben krolfer igen

Midtsyd

Gram: Gå-fællesskab går fire aftener om ugen

Midtsyd

Klumme: Er du mon også en af dem?

Annonce