Annonce
Midtsyd

Slip kreativiteten løs: Kulturskolen fylder 10 år

Tønder Kulturskole fylder rundt. Det markeres med en række aktiviteter i blandt andet Toftlund, hvor der står musik, korsang og billedkunst på programmet.
Annonce

Toftlund: I år er det 10 år siden, at Tønder Kommunale Musikskole og Tønder Billedkunstskole blev lagt sammen til Tønder Kulturskole. Hermed fik børn og unge fra nul til 25 år mulighed for at benytte sig af nye kulturfag i hele kommunen.

Kulturskoleleder Henrik Thaysen Dam fortæller, at visionen for kulturskolen hele tiden har været, at børn og unge i Tønder Kommune skal have de samme muligheder for at fordybe sig i kulturfag, som hvis man for eksempel er barn i en større by som Kolding.

I dag kan børn og unge fra Tønder Kommune gå til musik, billedkunst, ballet, film, drama og skriveværksted i deres fritid. Men de møder også kulturskolen, når de er i skole eller daginstitution, for hvert år laver Tønder Kulturskole en række samarbejdsprojekter med daginstitutioner, skoler og andre eksterne samarbejdspartnere i hele kommunen.

Annonce

Gratis aktiviteter

I anledning af 10-års jubilæet arrangerer kulturskolen forskellige aktiviteter i kommunens fire centerbyer. Således får de fire byers SFOer besøg af skolens musiklærere, og derudover er der en række gratis aktiviteter i Toftlund, Løgumkloster, Tønder og Skærbæk, som alle kan deltage i.

I Toftlund kan man mandag den 2. marts fra klokken 16 på Toftlund Distriktsskole få undervisning i guitar, violin, keyboard, trommer og bas. Dagen efter fra kl. 14.30-15.45 handler det om billedkunst. Her kan man i multisalen på Toftlund Bibliotek prøve kræfter med at lave sit eget tryk, som til sidst monteres på ét langt fælles banner, der efterfølgende vil blive udstillet.

Onsdag den 4. marts fra klokken 15 og tre kvarter frem står der korsang på programmet, ligeledes i multisalen på biblioteket.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Håndsrækning til nyt legeland i Arrild

Midtsyd

Klumme: Familien, der vinker

Midtsyd

- Du har gjort en forskel for eleverne

Midtsyd

Gram: Mandeklubben krolfer igen

Midtsyd

Gram: Gå-fællesskab går fire aftener om ugen

Midtsyd

Klumme: Er du mon også en af dem?

Annonce