Annonce
Midtsyd

Slotsejere skal på den røde løber

Sanne og Svend Brodersen (til venstre), der driver Gram Slot, er blandt de inviterede, når den officielle markering af 100-året for Genforeningen markeres med en gallaforestilling i Det Kongelige Teater fredag den 10. januar. Billedet her er fra udgivelsen af bogen "Gram Slot", der udkom sidste år. Arkivfoto: Jacob Schultz
Fredag den 10. januar indledes den officielle markering af 100-år for Genforeningen i 1920 med en gallaforestilling i Det Kongelige Teater i København. Sanne og Svend Brodersen fra Gram Slot er blandt gæsterne.
Annonce

Gram: Sanne og Svend Brodersen, der driver Gram Slot, er blandt de inviterede, når den officielle markering af 100-året for Sønderjyllands genforening med Danmark i 1920 indledes i København. Det sker med en gallaforestilling i Det Kongelige Teater fredag den 10. januar.

Der er inviteret 1500 mennesker til forestillingen, som arrangeres af regeringen – blandt mange andre kongelige, politikere, embedsmænd og en stribe personer med tilknytning til det sønderjyske. Dronning Margrethe er æresgæst, og Sanne og Svend Brodersen glæder sig meget.

- Det bliver helt sikkert en stor oplevelse, og Svend og jeg er stolte over at kunne være med til at repræsentere Sønderjylland, siger Sanne Brodersen, som sammen med sin mand og de øvrige deltagere kan se frem til at opleve blandt andet ballet og indslag med musik af så forskellige navne som Carl Nielsen og Sigurd Barrett fra scenen i Det Kongelige Teater.

Annonce

Hjælp fra H.P. Geil

Der er dresscode i forbindelse med arrangementet. Herrerne skal bære mørkt tøj/smoking og kvinderne kjoler, og Sanne Brodersen har i den forbindelse fået hjælp af Haderslev Kommunes borgmester, H.P. Geil (V), der sammen med sin hustru selv skal med til København.

- Han er mere vant til at færdes på de bonede gulve, end jeg er, så han har givet mig lidt vedledning vedrørende påklædningen, lyder det med et smil fra Sanne Brodersen.

Hun glæder sig over, at 2020 i høj grad står i Genforeningens tegn, ikke mindst i Sønderjylland.

- Jo færre grænser der er, jo større bliver verden, og jeg synes, at Sønderjyllands genforening med Danmark kan tjene som en god inspiration for andre lande. Og så handler det også om ens egne grænser – om at skabe dialog, at vise åbenhed og tillid og prøve ikke at lade sig styre af frygt, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Håndsrækning til nyt legeland i Arrild

Midtsyd

Klumme: Familien, der vinker

Midtsyd

- Du har gjort en forskel for eleverne

Midtsyd

Gram: Mandeklubben krolfer igen

Midtsyd

Gram: Gå-fællesskab går fire aftener om ugen

Midtsyd

Klumme: Er du mon også en af dem?

Annonce