Annonce
Midtsyd

Slut med mandehørm i salonen: Firas vil have kvinderne indenfor døren

Firas Ahmad har haft salon i Vojens i knap fem år. Nu er planen at udvide med en kvindelig ansat med danske rødder. Foto: Mette Henriksen 
Vojens Frisør skal også være for kvinder. Derfor vil indehaver Firas Ahmad nu ansætte en kvindelig frisør.
Annonce

VOJENS: Det var en drøm, der gik i opfyldelse for Firas Ahmad, da han for knap fem år siden slog  dørene op til sin egen frisørsalon i Vojens. Her havde han overtaget Vojens Herrefrisør på Vestergade, og dengang fortalte den kun 20-årige Firas, at salonen var for alle - lige fra børn over voksne og til pensionister.

Beslutningen om at slå sig ned i Vojens har Firas Ahmad, der kom til Danmark fra Syrien for otte år siden og som sidenhen har boet i Vejen, aldrig fortrudt. Salonen har dog udviklet sig til at være en ren herresalon, og det vil den unge frisør gerne lave om på. Planen er derfor at ansætte en kvindelig uddannet frisør, med dansk baggrund.

Snart er det slut med mandehørm i salonen Vojens Frisør på Vestergade 30A. Indehaver Firas Ahmad (th.) har planer om at ansætte en kvindelig frisør, og gerne, inden sommeren er forbi. Foto: Mette Henriksen

- Jeg har et par kvindelige kunder med kort hår, så det er ingen problem. Men jeg er ikke uddannet indenfor dameklipning og alt det, som det indebærer. Så derfor vil jeg gerne have en kvindelig kollega.

At den nye frisør skal være dansk, handler om signalværdi for Firas Ahmad.

- Jeg er stolt af min kultur og nationalitet, men her i salonen foregår alt på dansk. Jeg kunne aldrig finde på at tale andet end dansk med venner eller familie, når de kigger forbi, mens jeg er på arbejde. Kunden skal kunne følge med og forstå, hvad der foregår. Det er et spørgsmål om at respektere det land, man er kommet til. Den del giver sig selv med en dansk kollega, siger han.

Firas Ahmad håber på at kunne ansætte en ny frisør omkring 1. september - og meget gerne før det.

- I begyndelsen af august ville være perfekt, for her kommer folk hjem fra ferie og skal klippes, inden de igen begynder på arbejde. Det plejer at være en travl måned, siger Firas, som også går med flytteplaner, hvis én bliver til to.

- Salon Colibri her i byen står tom og ovenikøbet med alt inventar, så det ville være rigtig god timing for at udvide og flytte. Der er dobbelt så mange kvadratmeter, som her, og en god størrelse, når vi bliver to frisører.


Jeg har et par kvindelige kunder med kort hår, så det er ingen problem. Men jeg er ikke uddannet indenfor dameklipning og alt det, som det indebærer. Så derfor vil jeg gerne have en kvindelig kollega.

Firas Ahmad, frisør
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Håndsrækning til nyt legeland i Arrild

Midtsyd

Klumme: Familien, der vinker

Midtsyd

- Du har gjort en forskel for eleverne

Midtsyd

Gram: Mandeklubben krolfer igen

Annonce