Annonce
Midtsyd

Sommeren er slut: Nu indtager vinterbaderne Vedsted Sø

Tora Djernæs har været med til at søsætte en af byens mange initiativer, foreningen Vedsted isfugle. Foto: Mette Henriksen
Medlemmerne i Vedsted Isfugle er så småt ved at tage hul på vinterbadersæsonen.
Annonce

Vedsted: Søen betyder alt for borgerne i Vedsted, for uden den ville de være en landsby som alle andre.

Og det er de langt fra. For vist er der søen, men det er i høj grad også de mange ildsjæle, som gør Vedsted til noget helt særligt.

En af dem er Tora Djernæs, som har været med til at søsætte en af byens mange frivillige initiativer, foreningen Vedsted Isfugle.

- Det er det der kendetegner Vedsted – vi vil i den grad byen, siger hun.

- Vedsted Isfugle er oppe på omkring 50 medlemmer nu, som kommer fra forskellige byer i Haderslev Kommune. Men også rigtig mange her fra Vedsted er vinterbadere. Alene i min gade er vi en otte stykker, fortæller Tora Djernæs.

- Det sker også, at vi har forespørgsler fra vinterbadere fra andre dele af landet, som besøger familie eller er på gennemrejse. Og de er selvfølgelig også velkommen her ved søbaddet.

Isfuglene har faste mødetider for vinterbadning flere gange om ugen, og der er både morgen, middags- og aftentider. Ikke sjældent har de gennem sæsonen banket hul i isen for at bade efterfulgt af en tur i saunaen.

- Det er nok saunaen, og så selvfølgelig søen med sit rene badevand, som gør det ekstra attraktivt at komme her. Det giver en dejlig fornemmelse af varme i kroppen efterfølgende, og runder ligesom det hele af, siger Tora Djernæs.

- Vi har et rigtig godt samarbejde med den lokale købmand, hvor vi informerer omkring arrangementerne på infotavlen. Ikke alle er digitale, og det er vigtigt for os at informere bredt, siger Tora Djernæs.

På byens hjemmeside, www.vedsted.info, kan man læse om de forskellige arrangementer. Ud over badegæster, trækker det rene vand også sportsfiskere, dykkere, triatleter og turister til søen. Og så må man ikke glemme cirka 2.000 besøgende til søfestivalen hvert år.

Søndag den 3. november starter foreningen officielt op med det årlige Åben sauna-arrangement.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Håndsrækning til nyt legeland i Arrild

Midtsyd

Klumme: Familien, der vinker

Midtsyd

- Du har gjort en forskel for eleverne

Midtsyd

Gram: Mandeklubben krolfer igen

Midtsyd

Gram: Gå-fællesskab går fire aftener om ugen

Midtsyd

Klumme: Er du mon også en af dem?

Annonce