Annonce
Midtsyd

Spøg og skræmt

Annelie Gehrke Hansen, forfatter og folkeskolelærer. Privatfoto
Annonce

Som barn var et af årets højdepunkter den årlige “sky’ in” nytårsaften hos naboerne. Et andet var fastelavn på vejen. Et tredje den årlige gaderundboldturnering til den lokale byfest.

I dag ser verden anderledes ud. Det er nogle andre traditioner, som fylder gadebilledet for vores tids børn. En af disse er højaktuel lige nu, nemlig Halloween. Den har jeg ærlig talt et noget anstrengt forhold til. Græskarhoveder og hygge, fint nok. Men dødningehoveder, plasticknive gennem hovedet, skræmmelege og syntetisk blod alle vegne. NEJ tak.

Generelt tror jeg egentlig bare slet ikke, jeg har fattet konceptet. Akkurat ligesom jeg som ung aldrig fandt fidusen i at se horror-film. Husker endnu dengang jeg i de yngre år var inviteret i biografen. En virkelig sød fyr ville have mig med ind at se en rædsom gyserfilm. Frygtelig halvanden time. Jeg sad konstant med hjertet oppe i halsen og håndflader så svedige som Lillebælt. Da den søde unge mand på et tidspunkt ville holde i hånd i mørket, gik det helt skævt. Hele mit system var så meget i alarmberedskab, at jeg i bar forskrækkelse klappede ham en ordentlig en.

Så horrorfilm, nej tak. Og med hensyn til Halloween, tjah. Tager man i Legoland i perioden her, så har man nok i nogles øjne selv valgt det til. Fair nok. Men går man en ganske fredelig tur på gågaden i efterårsferien, så behøver granvoksne mænd og kvinder i mærkelige kapper og med dryppende ar i hele hovedet ikke henvende sig. I hvert fald ikke til mig!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Håndsrækning til nyt legeland i Arrild

Midtsyd

Klumme: Familien, der vinker

Midtsyd

- Du har gjort en forskel for eleverne

Midtsyd

Gram: Mandeklubben krolfer igen

Midtsyd

Gram: Gå-fællesskab går fire aftener om ugen

Midtsyd

Klumme: Er du mon også en af dem?

Annonce