Annonce
Midtsyd

Stor interesse for bæredygtige boliger i Toftlund

Bæredygtige boliger Toftlund - Toke Arndal
Godt 80 mennesker fik på et møde forleden mere at vide om et nyt projekt med bæredygtige boliger, der er sat i søen af Salus Boligadministration og Toftlund Andelsboligforening.
Annonce

Toftlund: Der ser ud til at være solid interesse for de 30 udlejningsboliger, som efter planen skal opføres i Toftlund indenfor få år.

I hvert fald var godt 80 mennesker forleden mødt op til et informationsmøde på mødestedet Spar 2 for at høre mere om projektet, som er søsat af Salus Boligadministration og Toftlund Andelsboligforening.

Helt præcist drejer det sig om 30 boliger á 95 kvadratmeter, som er planlagt til opførelse på området bag Toftlund Friluftsbad, hvor der i mange år har ligget en ni-hullers golfbane. I projektet er der lagt vægt på bæredygtighed, og husene skal derfor bygges af træ.

Godt 80 mennesker mødte forleden op for at høre mere om et nyt boligprojekt, der er søsat af Salus Boligadministration og Toftlund Andelsboligforening. Informationsmødet fandt sted på mødestedet Spar 2 i Toftlund. Foto: Thomas Holl

- Hvorfor 30 nye boliger, kan man spørge. Jo, vi vil gerne bidrage til en positiv udvikling af byen, skabe gode bosætningsmuligheder og tiltrække nye borgere. Og så vil vi også gerne imødekomme den efterspørgsel, der er på boliger i den rette størrelse og kvalitet – altså tre værelsers boliger på 95 kvadratmeter og i ét plan, sagde Toke Arndal, der er administrationschef i Salus Boligadministration og forretningsfører for Toftlund Andelsboligforening.


Vi vil gerne bidrage til en positiv udvikling af byen, skabe gode bosætningsmuligheder og tiltrække nye borgere.

Toke Arndal, forretningsfører for Toftlund Andelsboligforening


Annonce

Enkelte kritiske røster

Området, hvor de 30 nye boliger skal opføres, er præget af vild natur, og det havde forud for mødet været et mindre tema i en tråd på ugeavisens Facebook-side. Blandt andet skrev en bruger: ”Hvad med at genanvende/renovere de bygninger, der allerede står tomme i Toftlund? Et det ”bæredygtigt” at ødelægge mere skov og natur for at bygge nyt?".

Toke Arndal fastslog dog, at området fortsat vil være præget af den vilde natur, og mange kan altså tilsyneladende også godt se perspektiverne i nye boliger i et vildt område.

Eva Rasmussen, der er bestyrelsesformand for Toftlund Andelsboligforening, glædede sig da også over fremmødet.

- Mange af dem, der er til stede i aften, er endda ikke en gang tilknyttet andelsboligforeningen i forvejen. Det er faktisk langt de fleste, sagde hun.

Eva Rasmussen og Toke Arndal håber nu på en positiv tilkendegivelse fra Tønder Kommune i løbet af efteråret. Området er udlagt til boligbebyggelse i kommuneplanen, og hvis alt går, som de håber, kan man tage hul på byggeriet i 2022, og så vil husene stå klar til indflytning året efter.

Annonce
Annonce
Midtsyd

Karting bliver nyt linjefag på VGIE

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Klumme: Hvem har du rost denne uge?

Midtsyd

Foredrag aflyst

Midtsyd

Ny udstilling i Kultur- og Musikhuset

Midtsyd

Kulturugen begynder i Toftlund

Midtsyd

Så er Mortensens bænk på plads igen

Midtsyd

Vedbøl fik sin egen krolfbane

Annonce