Annonce
Midtsyd

Studiejobbet ligger i Gram: Cathrine vender altid tilbage til friluftsbadet

Siden hun var 13 år, har Cathrine Silberbauer arbejdet i Gram Fritidscenter. Selvom hun i dag bor og læser i Århus, så bliver somrene stadig brugt på at være livredder i hjembyen.
Annonce

GRAM: For de fleste Gram-børn er byens friluftsbad stedet, hvor man hygger sig sammen med familie og venner hen over sommeren.

Sådan var det også for Cathrine Silberbauer, der som 13-årig også fik sit allerførste fritidsjob i fritidscentrets café. Da hun blev 18 år, skiftede hun over til at være livredder i friluftsbadet.

I dag er hun 24 år, bor i Århus og læser molekylærbiologi. Barndomshjemmet i Gram og friluftsbadet vender hun stadig tilbage til hver sommer – både for at tage et hop ned i det kolde gys, men også for at arbejde for at tjene til studiet.

- Jeg synes det er rart ikke at arbejde ved siden af studiet resten af året, så derfor tager jeg gerne en tjans i friluftsbadet om sommeren. Det er praktisk, fordi jeg kender jobbet, og fordi mine forældre kun bor 100 meter derfra, fortæller Cathrine, der ikke sjældent begynder en vagt klokken 5.30.


Jeg synes det er rart ikke at arbejde ved siden af studiet resten af året, så derfor tager jeg gerne en tjans i friluftsbadet om sommeren. Det er praktisk, fordi jeg kender jobbet, og fordi mine forældre kun bor 100 meter derfra,

Cathrine, livredder


- Så er det dejligt, at man ikke har langt på arbejde.

Annonce

Kender de fleste

Først og fremmest er det dog hyggeligt at arbejde i friluftsbadet, hvor Cathrine kender de fleste badegæster.

- Når man selv kommer fra byen og ovenikøbet har arbejdet som lærervikar, så kender man de fleste børn. Det samme gælder morgensvømmerne. I år har der været nogle nye ansigter i forhold til at der har været gratis adgang til friluftsbadet for børn og unge fra Haderslev Kommune. Og så har der også været en del gæster fra de nye hytter ved Fritidscenteret.

Cathrine Silberbauer nyder de stille morgener i friluftsbadet. Når de første badegæster kommer, er der nok at se til - især, når vejret arter sig. Privatfoto

I de syv sæsoner, hvor Cathrine har været livredder i friluftsbadet, har hun været i vandet og hente en badegæst én enkelt gang. Jobbet indebærer også en del praktiske opgaver:

- Når man åbner om morgenen, sørger man lige for, at der ser ordentligt og præsentabelt ud over hele anlægget. Man tager vandprøver og tjekker, at alt er som det skal være i teknikrummet. Når det er gjort, så går resten af tiden med at passe godt på badegæsterne. I år har der ud over det været en del mere rengøring på grund af covid-19.

Cathrine er knap halvvejs i molekylærbiologi-studiet, så de kommende år vil hun med stor sandsynlighed fortsætte med at være livredder i Gram.

- Da jeg stadig har et par år tilbage af min uddannelse, så kunne jeg da godt forestille mig at jeg fortsætter som livredder de næste par år, da jeg er glad for både arbejdet og kollegaerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Midtsyd

Gram og omegn samler ind til godt formål

Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Gram: Intro-dag på padelbanen

Elbobladet

Din vin kan være sminket med kemi

Midtsyd

Klumme: Bag facaden

Annonce