Annonce
Midtsyd

Sur smiley i Arrild: Indehaver af grill-bar lover bedring

Indehaveren af grilbaren i Arrild, Hans Peter Jørgensen, er ked af de sure smileyer. Han håber, at kunderne giver ham en ny chance. Foto: Mette Henriksen
Fødevarestyrelsen var ikke tilfreds med egenkontrollen i Arrild Grill & Steak House. Det er anden gang på et år.
Annonce

Arrild: - Det er rigtigt ærgerligt, men vi må bare acceptere det, og tage det til efterretning.

Sådan siger indehaveren af Arrild Grill & Steak House, Hans Peter Jørgensen, der efter 12 upåklagelige år med grill-bar i Arrild i år har måttet sluge hele to sure smileyer af Fødevarestyrelsen på grund af problemer med egenkontrollen. Én i begyndelsen af året, og endnu én ved et besøg i juli måned, hvor der var problemer med et nyt køleskab, og temperaturen blev målt til 10,2 grader.

- Jeg forstår ikke, at kontrollanten åbner køleskabet ti gange, inden hun foretager målingerne. Så synes jeg måske, at man vurderer på et forkert grundlag - især på en varm dag som denne, siger Hans Peter Jørgensen, der også har en forklaring på, at det hakkede oksekød i køleskabet blev målt til 12,5 grader.

- Vi havde lige været ude at handle, da kontrollanten kom, og derfor havde kødet den temperatur det havde.

Annonce

Bøde i stedet for advarsel

- Så snart kødet ikke bliver opbevaret ved en temperatur, der er kølig nok, så er der flere bakterier, der har mulighed for at vokse og dermed fordærve kødet, oplyser Bente Holst, der er fødevarechef i Fødevarestyrelsens FødevareSydVest, til Jyske Vestkysten:

- Og 12 grader, det er højt, og det er også det, der afspejles i, at han får en bøde med det samme og ikke bare en advarsel først, tilføjer hun.

For Hans Peter Jørgensen er det ikke så meget de to gange 5.000 kroner for manglende rengøring og problemer med køleskabstemperaturen, der gør ondt.

- Jeg kan ikke bortforklare det, og vi er selv rigtig ærgerlig over det. Men vi har strammet op og har fået gjort hovedrent, siger Hans Peter Jørgensen, der oplyser, at han også har købt nyt bordkomfur og fryseboks.

- Men kunderne reagerer selvfølgelig på disse smileyer, og vi må erkende, at vi har en kæmpe omsætningsnedgang. Vi plejer at holde ferie to måneder efter jul, men fortsætter det sådan, så lukker vi nok ned før.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Ugens klumme: Sommerferie 2020

Annonce