Annonce
Midtsyd

Sydtrafik erstatter X-Bus til Toftlund og Agerskov med lokal rute

X-Bus 915 mellem Esbjerg, Ribe og Aabenraa vil sidst i juni bliver erstattet af en lokal busrute mellem Ribe og Aabenraa. Foto: Rico Feldfoss
Står det til Sydtrafik, skal X-Bus 915 mellem Esbjerg og Aabenraa fra den 27. juni erstattes af en lokal rute mellem Ribe og Aabenraa. Det giver flere afgange i de små byer langs ruten.

Agerskov / Toftlund: Oprindelig kørte den hele vejen mellem Esbjerg og Sønderborg. For få år siden blev den afkortet til Aabenraa og fra den 27. juni skal den så forsvinde helt: X-Bus 915 mellem Esbjerg, Toftlund, Agerskov og Aabenraa. Det foreslår i Sydtrafik i et nyt oplæg til køreplaner, som skal gælde fra søndag den 27. juni.

I stedet for X-Bussen, som er en ekspresbus, der mellem Esbjerg og Aabenraa kun standser to steder i Ribe samt i Toftlund, Agerskov og Rødekro, vil Sydtrafik indsætte en ny lokal rute 129 mellem Aabenraa og Ribe. Den nye rute 129 skal erstatte både X-Bus 915, der har seks afgange og fire daglige ture i weekenderne, samt den nuværende lokale rute 125 Aabenraa – Ribe med fire afgange på hverdage men ingen i weekenderne.

Annonce

Klart bedre for mindre byer

I Sydtrafiks oplæg vil den nye rute 129 få ni afgange på hverdage og seks afgange lørdage og søndage. For de lokale rejsende til byer som Spandet, Arnum, Rangstrup og Hovslund - eller hvis man bor imellem byerne og standser rutebilen ved landevejen - er der tale om en reel forbedring med over dobbelt så mange busafgange på hverdage at vælge imellem i forhold til i dag. Lørdage og søndage har der hidtil ikke været en eneste afgang på rute 125, fremover bliver der seks afgange at vælge imellem i løbet af ugens to sidste dage på den nye rute 129.

Se de nye køreplaner

Du kan se Sydtrafiks forslag til nye rutebilkøreplaner på Sydtrafiks hjemmeside.

Køreplansforslagene kan ses på adressen: 

www.sydtrafik.dk/køreplaner/regionale-busser-binder-sydjylland-sammen

De bedre rejsemuligheder for beboerne i de mindre byer sker så på bekostning af de fjernrejsende. Med lukningen af X-Bus 915 forsvinder Toftlund og Agerskovs tilknytning til den landsdækkende fjerntrafik. Tilmed forsvinder den direkte busforbindelse til Esbjerg. Fremover vil gennemgående rejsende være tvunget til at skifte i Ribe..

Annonce

Luget ud

I flere år har Sydtrafik luget ud i busafgange, der kun har få passagerer, og Sydtrafik håber, der samlet set kommer flere rejsende med den nye rute 129.

- Det er vores forventning, at det forenklede ruteforløb, der betjener mange byer undervejs, vil betyde at den nye rute 129 bliver mere attraktiv for vores passagerer, siger Lotte Stensberg, som er afdelingsleder for Plan, Udvikling og HR i Sydtrafik, i en pressemeddelelse.

Sydtrafik forventer, at have de nye køreplaner endeligt på plads i slutningen af marts.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Toftlund får nærpolitistation

Midtsyd

Krolfformand: - Ærgerligt at debattere på Facebook

Annonce