Annonce
Midtsyd

Tømrermester Carsten har en musiker i maven

Tømrermester Carsten Lorenzen har en musiker i maven, og i fritiden hygger han sig da også med at spille guitar. Lige nu er det dog værktøjet, der fylder mest. Kalenderen er stuvende fyldt med arbejdsopgaver. Foto: Mette Henriksen
I denne serie zoomer Ugeavisen MidtSyd ind på områdets forretningsdrivende. Vi besøger dem i deres virksomhed til en snak om deres liv bag disken og i privaten. I denne uge har vi besøgt tømrermester Carsten Lorenzen fra Vojens.
Annonce

Hvad ved dine kunder ikke om dig?

- De ved muligvis ikke, at jeg hygger mig med at spille guitar og synge Kim Larsen sange i min fritid. Jeg har spillet til Grusbal i forbindelse med Høtten, og jeg bliver da også af og til spurgt, om jeg kan spille til en fest. Jeg er bestemt ingen ørn til at synge, så det er til husbehov. Det er en form for afslapning for mig.

Hvornår er du mest lykkelig?

- Jeg synes, at Dan Turèll havde fat i noget med hverdagen - det er også den, jeg holder mest af. Det der med at komme op om morgenen og komme igang med arbejdet. Og så er der dagene med min datter, som jeg har hver anden weekend, samt en hverdag om ugen. De er også helt særlige.

Hvordan mødte du din hustru?

- Den er nem – jeg har ingen.

Har der været et vendepunkt i dit liv?

- Det var selvfølgelig, da jeg blev far, og da jeg sprang ud som selvstændig. For begge begivenheder gælder, at jeg blev voksen og ansvarlig, da tingene ikke bare kunne vente til i morgen. Der bliver lagt noget ansvar på ens skuldre, og der er nogle forventninger, som skal indfries.

Hvordan endte du i dit fag?

- Jeg har altid gerne villet noget med håndværk, men havde egentlig en idé om, at jeg gerne ville være elektriker. Det var et rent tilfælde, at jeg blev tømrer. Jeg søgte et arbejde efter skoletid og henvendte mig til den lokale tømrer. De havde ikke brug for en arbejdsdreng, men en elev, så hvis jeg var interesseret, ville de gerne skrive mig op til pladsen. Mine forældre var da også helt rundt på gulvet, da jeg kom hjem og fortalte, at jeg havde fået en læreplads. Jeg begyndte i virksomheden tre dage efter, at folkeskolen sluttede.

Hvad er din definition af frihed?

- Jeg føler en stor frihed ved at bo alene det meste af tiden. Jeg bestemmer selv, hvad og hvornår jeg vil bruge tid på det, jeg har lyst til.

Hvis du vandt ti millioner, hvad ville du så bruge dem på?

- Jeg spiller ikke lotto, så det bliver nok lidt svært. Men jeg ville nok i grove træk fortsætte med at leve, som jeg gør nu. Jeg ville nok skrue lidt ned for arbejdstempoet og betale min gæld, men ellers ville jeg ikke fare ud og købe en masse. De ting, jeg gerne vil have, skal jeg nok få alligevel. Jeg plejer at nå mine mål.

Hvem er dit største forbillede?

- Jeg kunne sige min far, som også har været selvstændig, men den er for nem. Jeg tager Simon Spies. Han var helt sin egen og gjorde tingene på en måde, som ingen andre gjorde. Han skød en hvid pil efter janteloven, og folk måtte selv om, hvorvidt de ville være fascinerede eller forargede over ham.

Har du en tilbagevendende drøm?

- Jeg drømmer tit, om dengang jeg var ung og om det sted, jeg dengang boede. Jeg tror ikke, at der ligger noget dybere i drømmen.

Hvad er det bedste råd, du nogensinde har fået?

- At man skal holde sig til sin mavefornemmelse. Det har fungeret utroligt godt for mig, og jeg er aldrig dumpet i nogen fælder, når jeg har holdt mig til det.

- Jeg synes, at Dan Turèll havde fat i noget med hverdagen. Jeg holder mest af hverdagen. Det der med at komme op om morgenen og have et arbejde, som man holder af. Carsten Lorenzen

Mennesket bag disken

Navn: Carsten Lorenzen

Alder: 47 år

Bor i Vojens og far til Mia på 11 år

Indehaver af Carsten Lorenzen Tømrer- og Snedkerforretning i Vojens, som han grundlagde i 2004

Carsten Lorenzen blev tømrer ved et tilfælde, og det var heldigt, for han elsker sit fag. Han har drevet egen virksomhed siden 2004. Foto: Mette Henriksen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Håndsrækning til nyt legeland i Arrild

Midtsyd

Klumme: Familien, der vinker

Midtsyd

- Du har gjort en forskel for eleverne

Midtsyd

Gram: Mandeklubben krolfer igen

Annonce