Annonce
Midtsyd

Tønder Kommune fortsætter positiv udvikling: Antallet af sygedage hos ansatte falder

Lars Møldrup er kommunaldirektør i Tønder Kommune. Arkivfoto: André Thorup
I Tønder Kommune har medarbejderne i gennemsnit 11,3 sygedage. Det placerer kommunen på en tredjeplads i færrest sygedage. Tidligere var Tønder Kommune nummer seks.

Tønder Kommune: Med et gennemsnitligt sygefravær i 2021 på 11,3 sygedage per medarbejder rykker Tønder tre pladser op på og rykker dermed fra en sjette plads til en flot tredje plads blandt de 98 danske kommuner. Det viser den årlige opgørelse fra KRL, Kommunernes og Regionernes Løndatakontor, oplyser Tønder Kommune i en pressemeddelelse.

Kommunaldirektør i Tønder Kommune, Lars Møldrup glæder sig over tallene, og han sender stor ros i medarbejdernes retning:

- Corona-nedlukningen har stillet store krav til Tønder Kommunes medarbejdere. Ikke mindst vores medarbejdere på børn, skole, social og sundhedsområdet, har arbejdet hårdt og professionelt under meget svære vilkår, som jeg godt ved har slidt på medarbejderne. Tallene her viser klart og tydeligt, at Tønder Kommunes medarbejdere er dedikerede og professionelle, og det er jeg som kommunaldirektør selvfølgelig både glad og stolt over.

Annonce

21. plads i 2018

Tønder Kommune fortsætter dermed de seneste års positive resultater. Tilbage i 2018 lå Tønder Kommune som nummer 21 på opgørelsen over sygefravær, og kommunen er altså siden rykket 18 pladser op.

Helt overordnet et det kommunale sygefravær steget fra 12,1 dage i 2020 til 13,3 dage i 2021, hvilket er det højeste niveau siden 2008. Dermed fortsætter den svagt stigende tendens fra de forudgående år. Også i regionerne er sygefraværet steget og er nu oppe på 12 dage om året, hvilket er det højeste niveau siden 2009.

På landsplan viser statistikken fra Kommunernes og Regionernes Løndatakontor, at fraværet er størst hos de 60-61-årige (15,9 dage) og lavest hos de 40-49-årge (12,4 dage). Social- og sundhedsmedarbejderne der var hårdest ramt af sygdom med gennemsnitligt 18,4 sygedage, mens akademikerne slap billigst med seks sygedage om året.

Annonce
Ugeavisen Haderslev

Familiespejderdag med Vojens Rune Gruppen

Annonce
Ugeavisen Haderslev

Jesus på Gram Slot

Annonce
Midtsyd

Sofari hos Solbakken Økologi

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Det er Rat Godt: Ny køreskole er åbnet i Agerskov - åbner snart i Haderslev

Ugeavisen Haderslev

Holberg komedie på Teatret Møllen

Midtsyd

Klumme: Den kære ungdom

Midtsyd

Fanget på overvågningen: I løbet af natten blev transportfirma lænset for 1000 træpaller

Ugeavisen Haderslev

Forårskoncert med Vojenskoret

Midtsyd

Tønder Kommune fortsætter positiv udvikling: Antallet af sygedage hos ansatte falder

Midtsyd

Tidligere elev har lånt sal på Musik & Teater Højskole til støttekoncert for Ukraine

Ugeavisen Haderslev

Vedsted Ringriderfest i august

Midtsyd

63 kilometer på cykel hver vej: Nu fylder Kaj snart 80

Annonce