Annonce
Midtsyd

Talentudviklingen lider på isen i Vojens. Hjælp på vej

Ishockey og skøjteløb fylder meget i Vojens, og corona-restriktionerne har sat talentudviklingen på isen i stå. Foto: André Thorup
Corona-restriktionerne hæmmer udviklingen af talenterne hos Vojens Ishockeyklub og Vojens Skøjteklub. Nu forlænges is-tiden i Frøs Arena og skøjtehallen.

VOJENS: De to ”is-klubber” i Vojens slår alarm:

Arbejder med at udvikle de unge talenter på isen lider voldsomt under corona-lukningen af landets idrætsliv. Derfor har ishockeyklubben og Vojens Skøjteforening sendt et nødråb til politikerne med et ønske om at udvide muligheden for at komme på is.

Her og nu kommer der 100.000 kroner fra udvalget for kultur og fritid. Selv om de to foreninger havde håbet på mere, er de glade for håndsrækningen:

Annonce


Det er på isen, at de lærer færdighederne.

Brian Ahrenkil, Vojens Ishockeyklub


- Vi ved, at kommunen er presset økonomisk, så vi er helt sikkert glade for de 100.000, siger formanden for Vojens Ishockeyklub, Brian Ahrenkil.

Egenbetaling

Politikerne lægger op til, at ishockeyklubben og skøjteklubben sammen med Vojens Hallerne skal finde ud af, hvordan støtten skal bruges. Det er nemlig forskel på, hvor meget man får for pengene i de to haller, da Frøs Arena er dobbelt så dyr at "holde kold" som den gamle hal.

Brian Ahrenkiel fortæller, at som det ser ud nu, bruges de 50.000 kroner på at åbne for den gamle hal 14 dage før normalt. Det vil sige den 14.+15. august.

De resterende 50.000 kroner skal anvendes til at forlænge istiden en uge i Frøs Arena.

- Og så forhandler vi om måske at kunne holde åbent hele maj for egenbetaling, tilføjer formanden for ishockeyklubben.

Det er vigtigt for de to klubber at få skubbet gang i aktiviteterne på isen:

- Sporten kan ikke bygges op på kun kondition, smidighed og styrketræning, skriver Jesper Chrestensen og Brian Ahrenkiel, VIK, og Eva Kjer og Dorte Simonsen fra skøjteklubben i henvendelsen til kultur- og fritidsudvalget:

- Det er på isen, at de lærer færdighederne, understreger Brian Ahrenkiel.

Som meldingen fra Folketinget er nu, kan unge under 18 genoptage den organiserede indendørs træning den 21. april, mens de voksne må vente til den 6. maj.

Landet blev første gang lukket i marts 2020 og igen i julen. I 2020 har restriktionerne ikke haft negativ indflydelse på medlemstallet i ishockeyklubben, fortæller formanden:

- Det var kun i en del af marts, så tallene for 2020 ser fornuftige ud. Men vi ved ikke, hvor mange, der reelt begynder i 2021, når vi får is på igen.

Annonce

Medlemmer forsvinder

DGI og Danmarks Idrætsforbund offentliggjorde i sidste uge en opgørelse over, hvad restriktionerne har kostet af medlemmer i foreningerne. På landsplan har de lukkede haller og urørte græsplæner betydet 89.613 færre organiserede medlemmer. Heraf har klubberne i Haderslev Kommune mistet 805 medlemmer fra 2019 til 2020.

Annonce
Annonce
Midtsyd

Ugens klumme: De hjemlige tests

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Klumme: Farjokes!

Annonce