Annonce
Midtsyd

Tilbage til slægtsgården: Annette og Jakob tager hul på deres fælles drøm

Annette og Jakob Thøisen har over de seneste år renoveret og udvidet slægtsgården til, at den i dag fremstår som kombineret morderne bolig og kursussted. Indretningen er krydret med klenodier og billeder fra Jakobs slægt. Foto: Mette Henriksen
Branderup har fået en ny oase for udvikling og rekreation, Kirkeskovgaard, som Annette og Jakob Thøisen står bag.

BRANDERUP: Når Annette og Jakob Thøisen åbner dørene til en nyrestaureret fløj med fire værelser og konferencelokale på Kirkeskovgaard i Branderup, så er det ikke kun en historie om at vende tilbage til sin fødeegn efter flere årtier. Det er også en fortælling om at finde sammen i en moden alder og fælles gribe drømmen om at kombinere hobby og passion.

Jakob Thøisen er opvokset på Kirkeskovgaard, der gennem syv generationer har været drevet som landbrug med blandet produktion.

Annette og Jakob Thøisen stortrives på slægtsgården i Branderup sideløbende med to krævende karrierer. Oplevelsen af ro, tid og fordybelse vil de gerne dele med andre. Foto: Mette Henriksen
Hvert værelse i den nye fløj navngives. Det er Annette, der arbejder med personlig udvikling, som spreder "good vibes". Foto: Mette Henriksen

Som ung gut var han den første i slægten, som ikke gik landmandsvejen. I stedet for gjorde han karriere i det private erhverv.

Annonce

- Jeg har boet i udlandet i en del år og bosatte mig sidenhen med min familie i Skanderborg, så gården har været brugt som sommerhus. Da Annette og jeg mødte hinanden for nogle år siden, begyndte drømmen om at vende tilbage at tage form. Først havde vi dog hver især nogle børn, som skulle sendes godt afsted hjemmefra, fortæller Jakob Thøisen over kaffen i forældrenes tidligere ”fine stue”, der i dag er blevet til et lyst og moderne køkken-alrum.

Plads og ro til fordybelse

Mens Jakob Thøisen er administrerende direktør i en stor virksomhed, så er Annette efter en del år som filialdirektør i Danske Bank i dag selvstændig erhvervsdrivende med sin virksomhed AT Udvikling. Her tilbyder hun udviklingskurser, og det kickstartede - på sin vis – projektet Kirkeskovgaard som bopæl og senere rekreations-/udviklingssted for virksomheder og deres ansatte samt for private.

Der har været run på den lille, simple bjælkehytte med flere sovepladser og tekøkken sommeren igennem. Den blev oprindelig bygget som lille anneks for husets teenagere af Jakobs bedsteforældre. Foto: Mette Henriksen

- Når man arbejder med mennesker og udvikling, som jeg gør, så giver det rigtig god mening for kursisterne at opholde sig et sted, hvor der er plads og ro. Her er tid til fordybelse og muligheden for at nyde udsigten over de smukke søer eller gå en tur på stierne. Det giver lige det ekstra, forklarer Annette Thøisen.

Allerede i sommer kunne parret byde de første gæster velkommen i det generhvervede aftægtshus. Også en lille bjælkehytte med tekøkken og med udsigt over søen har været en succes. I al sin simpelhed.

- Vi er nye i faget, så det er bare dejligt at opleve gæsternes glæde ved vores sted, siger parret, som også selv har smøget ærmerne op og sat deres voksne børn i gang under renoveringen.

- Jeg har en søn, der er tømrer, og så kan vi også selv godt lide at holde os i gang med både havearbejde og mindre byggeprojekter, siger Annette Thøisen.

-Når vi en dag melder os ud fra arbejdsmarkedet, så kunne det være skønt at drive Kirkeskovgaard på fuld tid. Så alt efter, hvor travlt vi får, så skal vi have nogen til at hjælpe os med det praktiske de første år.

Annonce

Lokalt samarbejde

Parret har udelukkende benyttet sig af lokale håndværkere til den nænsomme restaurering af slægtsgården. Og det er helt bevidst, for de vil gerne være med til at styrke lokalområdet.

- Vi vil ikke være konkurrenter, men samarbejdspartnere. Vi ved, at blandt andet Agerskov Kro ofte mangler overnatningsmuligheder. Dem kan vi bidrage med, og så får vi jo brug for noget lækker mad udefra.

Efter flere forsøg fik projektet i 2020 200.000 kroner i støtte af LAG Haderslev-Tønder.

- Resten står vi selv for. Vi gør jo ikke det her for at blive rige, men fordi det er vores drøm at leve et meningsfyldt liv i pagt med naturen.

Annonce
Annonce
Midtsyd

Vojens Pigeklub går et spændende efterår i møde

Annonce
Annonce
Midtsyd

Gadeløb med hygge og hep fra sidelinjen: Cykelryttere indtager Agerskovs gader

Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

By Night i Agerskov er på trapperne: Racerkører og bysbarn kigger forbi

Ugeavisen Haderslev

Tredobbelt verdensmester er med til topbraget i Vojens

Midtsyd

Efter skybrud: Rævefar Tage troede han havde mistet alt - nu smiler han igen

Midtsyd

Kristoffer fra Skrydstrup tordner afsted mod mobning

Midtsyd

Bagermester Asger siger farvel: Toftlund Rotary Klub har fået ny formand og bestyrelse

Midtsyd

Efter halvandet år: Gitte og Bjarne nød det første kys efter langt corona-mareridt

Midtsyd

Sportsfiskerforening afholder fiskekonkurrence i Fuglesøen

Ugeavisen Haderslev

Lokalpolitikere har en plan: 300 ladestandere til biler i hele Haderslev kommune

Midtsyd

Jubilæum og rund fødselsdag: Festerne står i kø hos Marianne fra Vojens Apotek

Midtsyd

Så sker det endeligt: Cykelstien mellem Rangstrup og Agerskov indvies

Midtsyd

Gudstjenester

Midtsyd

Kraftig regn førte til oversvømmelser: Tirsdag er dagen derpå i Fole

Midtsyd

Ung tysk organisk giver gratis koncert i Maugstrup Kirke

Midtsyd

Sponsorat sikrer ny airtrack til Agerskov-gymnaster

Midtsyd

Lyø klar til endnu en sæson i lyseblåt

Midtsyd

Jubilæum i Vojens: Edith har givet en hånd med i 25 år

Ugeavisen Haderslev

Sommerlejr nød stor opbakning

Midtsyd

Fra udsatte børn til multietnisk landsby: Knapt en halv million er på vej

Midtsyd

Glæd dig: Agerskov Byfest i uge 32 bliver næsten som den plejer

Midtsyd

Historiker skal stå i spidsen for Museum Sønderjylland

Midtsyd

Slut med mundbind og leg i zoner: Kridthuset hyldede hverdagen

Annonce