Annonce
Midtsyd

Tilbyder antistoftest: Gram Apotek er med i front

Helle Plougmann (tv.) er mandag morgen klar til at blive testet af en kollega, der er klar med både sprit, handsker og visir. Foto: Mette Henriksen
Annonce

GRAM: Gram Apotek tilbyder nu en Covid-19 antistoftest, hvor du kan komme ind på apoteket, og få resultat med hjem med det samme. Antistoftesten tester, om man tidligere har været smittet med Covid-19. Det er således ikke en test for at se, om man har virus i kroppen her og nu.

- Vi er med i front - det er vel ikke kun københavnerne, som skal have tilbuddet, siger apoteker Gitte Halberg, der også står bag apotekerne i Rødding, Vamdrup og Lunderskov, med et glimt i øjet.

- Spøg til side. Det er apotekernes eget vaccinationsselskab med tilhørende delegerende læge, som udbyder testen, så vi overholder alle regler. Den er meget sikker og noget vi som branche og jeg som apoteker kan stå inde for, tilføjer hun.

Filialleder i Gram, Helle Plougmann, er glad for, at det lokale apotek kan tilbyde denne ekstra service.

-Vi vil gerne være den forlængede arm til lægehuset, og da vi har et anderledes flow her på apoteket, så når vi at fange mange hernede,  fortæller hun.

Testen, der foregår ved en fingerprik test, har i en række studier vist sig at have en følsomhed på 97 procent. Testen kræver derfor ingen tidsbestilling. Det koster 269 kroner at blive testet på apoteket, det tager ca. 10 minutter, og man får besked med det samme.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce