Annonce
Midtsyd

Toftlund Borgerråd nedlagt: Udviklingsråd skal arbejde videre

I september sidste år præsenterede elever fra Toftlund Distriktsskole nogle af deres ønsker til den kommende byudviklingsplan for Toftlund ved en række åbne værksteder rundt i byen. Udviklingsplanen har været et kerneområde for det nu nedlagte Toftlund Borgerråd, og arbejdet føres nu videre i det nye udviklingsråd. Arkivfoto: Thomas Holl
Byudviklingen i Toftlund har været et kerneområde for det nu nedlagte borgerråd. Arbejdet skal nu føres videre i Toftlund Udviklingsråd, der blev stiftet sidste år.
Annonce

Toftlund: Toftlund Borgerråd er blevet nedlagt.

Det skete forleden på foreningens generalforsamling, som fandt sted i Multisalen på Kulturtorvet i Toftlund. En del af rådets aktiviteter føres nu videre i Toftlund Udviklingsråd, som blev stiftet i november sidste år.

Borgerne i Toftlund har det seneste godt halvandet år kunnet deltage i forskellige møder om Tønder Kommunes udviklingsplan for byen, og borgerne har kunnet bidrage med deres tanker og idéer.

En af idéerne har været at nedlægge Toftlund Borgerråd og i stedet skabe et udviklingsråd, som har en bredere bestyrelse, og hvor udviklingsplanen er forankret. Dette forslag er nu ført ud i livet.

- 2019 var et udmærket år for borgerrådet. Vi blev færdige med udviklingsplanen for Toftlund, og det var en stor fornøjelse at deltage aktivt i forbindelse med planen og at opleve den store borgerinddragelse, sagde borgerrådsformand Svend F. Sørensen i sin beretning.

- 2019 var et udmærket år for borgerrådet, for her blev vi færdige med udviklingsplanen for Toftlund, siger formand Svend F. Sørensen i forbindelse med opløsningen af Toftlund Borgerråd. Arkivfoto: Thomas Holl
Annonce

11 var mødt op

Borgerrådet havde i sit sidste år 130 medlemmer. 11 var mødt op til generalforsamlingen.

- Det er ikke et imponerende antal, men vi i den afgående bestyrelse ser mere det lave deltagerantal som et udtryk for, at medlemmerne har accepteret nedlæggelsen og er godt tilfredse med, at arbejdet fortsættes i udviklingsrådet. Dette råd har en meget bredere sammensætning samt en bunden opgave, der består i at være samarbejdspartner med Tønder Kommune med henblik på at få gennemført udviklingsplanen for Toftlund i de kommende år, siger Svend F. Sørensen.

I forbindelse med opløsningen af Toftlund Borgerråd bliver foreningens formue på overdraget til Toftlund Udviklingsråd.

- Når borgerådets forpligtelser og udgifter i 2020 er betalt, vil der være godt 35.000 kroner til udviklingsrådet, siger Svend F. Sørensen.

Der er afsat 17,5 millioner kroner til byudviklingen i Toftlund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Håndsrækning til nyt legeland i Arrild

Midtsyd

Klumme: Familien, der vinker

Midtsyd

- Du har gjort en forskel for eleverne

Midtsyd

Gram: Mandeklubben krolfer igen

Midtsyd

Gram: Gå-fællesskab går fire aftener om ugen

Annonce