Annonce
Midtsyd

Toftlund-Hallerne bliver til stort vaccinationscenter

Centerleder Stig Warncke Andersen glæder sig over, at Toftlund Hallerne kan bidrage som vaccinecenter.  Arkivfoto: Michael Ehrhorn
Toftlund-Hallernes hal 1 skal inddrages til vaccinationshold, som forventes at vaccinere op til 500 personer dagligt efter påske.

TOFTLUND: Fra midt april vil der igen være liv og aktivitet i Toftlund Hallerne, efter mange måneder med corona-dvale.

Det vil dog ikke udelukkende være sporten, som fylder de to haller. Der vil nemlig efter påske blive åbnet op for to lokale vaccinesteder i Tønder Kommune - det ene i Tønder Sport- og Fritidscenter, mens det andet sted i kommunen er i Toftlund Hallerne.

- Når der åbnes op for mere efter påske, kommer vi til at sige nej til en del aktiviteter som omhandler skolerne. Sådan er det desværre, men det har skolerne heldigvis vist forståelse for. Vi er glade for at kunne hjælpe og gøre en forskel i den her tid. Det er vigtigt at vise samfundssind, siger den lokale halinspektør Stig Warncke-Andersen.

Annonce

Kabiner og observationsrum

Hal 1 bliver således omdannet til vaccinationscenter med reception og kabiner til seks vaccinationshold, samt observationsrum. Her skal de fremmødte sidde i 15 minutter, efter de er vaccineret. Det giver personalet mulighed for at gribe ind, hvis nogen får et ildebefindende i form af et allergisk anfald, som er en sjælden bivirkning ved mange vaccinationer. Hal 2 er stadig til rådighed til skolerne.

Stephanie Lose (V), der er formand for Region Syddanmark, håber, at borgerne vil tage godt mod de nye tilbud.

- I efteråret opbyggede vi testfaciliteter tæt på alle syddanskerne, så det blev hurtigere og nemmere at blive testet tæt på hjemmet. Nu gør vi det samme omkring vaccinationstilbuddet, for det skal ikke være afstanden, der afgør, om man takker ja til en vaccination. De nye lokale vaccinationssteder åbner de første steder i ugen efter påske, siger Stephanie Lose (V) i en pressemeddelelse.

I øjeblikket er der syv steder i Region Syddanmark, hvor man kan blive vaccineret. For at gøre det lettere for folk i fremtiden, har regionen besluttet at udvide det tal til 22.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Toftlund får nærpolitistation

Midtsyd

Kviktest på vej til børn ned til seks år

Midtsyd

Krolfformand: - Ærgerligt at debattere på Facebook

Midtsyd

Ugens klumme: Grundstoffet i Danmark

Annonce