Annonce
Midtsyd

Toftlund Hallerne får ny multisal

I løbet af de kommende måneder bliver Toftlund Hallernes keglerum til en multisal. Privatfoto
Kultur- og Fritidsudvalget i Tønder Kommune afsætter 1.147.000 kroner fra halrenoveringspuljen til etablering af en ny multisal i Toftlund Hallerne.
Annonce

TOFTLUND: Kultur- og Fritidsudvalget i Tønder Kommune har afsat 1.147.000 kroner fra halrenoveringspuljen til renovering af det lokale, som i dag rummer Toftlund Hallernes keglebane. Drømmen om at styrke hallen med en multisal har dermed fået vinger, fortæller en glad formand for Toftlund Hallerne, Jan Fogh.

- Det blev desværre til et mindre antal keglespillere år for år, og så er det svært at drive en keglebane. Keglerne blev allerede sagt op for to år siden, med en klausul på, at de kunne spille der, indtil bestyrelsen havde fundet anden anvendelse af lokalet, siger Jan Fogh, som ser frem til at keglebanen bliver til multisal.

- En multisal rummer rigtig mange muligheder for mange andre idrætsgrene, som f.eks. rytmegymnastik, yoga, zumba, dans og bordtennis. Vi er samtidig i dialog med DGI omkring nye spændende aktiviteter til keglerne, så de stadig kan have deres gang i Toftlund Hallerne, uddyber formanden, som forventer at kunne slå flere fluer med ét smæk.

- Med multisalen kommer vi til at kunne frigive nogle timer i hallerne, hvilket flere af vores brugere efterlyser, tilføjer Jan Fogh, som oplyser, at renoveringen sker i samarbejde med Jes Vagnby Arkitekter.

- Området, hvor vi i dag har borde og stole til keglespillerne, erstattes med et mødelokale, mens selve keglebanen på knap 200 kvadratmeter vil blive belagt med trægulv og gulvvarme. Der etableres vinduespartier ud mod kunstgræsbanen, og ind til mellemgangen, som fører ud til hallerne. I gavlenden mod vest kommer der et depotrum på små 50 kvadratmeter. Det bliver lyst og lækkert og i øvrigt renoveret på en måde, så det nemt kan blive del af det nye idrætscenter, siger Jan Fogh med henblik på Toftlund Hallernes store ønske om et nyt halbyggeri.

- Selve renoveringen af lokalet begynder meget snart, så vi kan være klar med det nye multirum til sæsonstart i september.

- Det blev desværre til et mindre antal keglespillere år for år, og så er det svært at drive en keglebane. Jan Fogh, formand for Toftlund Hallerne

Multisal frigiver haltimer

I efteråret omlagde Tønder Kommune driftstilskuddet til folkeskoler, som blandt andet lagde op til, at kommunen skulle bruge Toftlund Hallerne omkring 600 timer mere om året til folkeskolen, børnehaver og dagplejebørn. Et krav, som Toftlund Hallernes har svært ved at leve op til, da der i forvejen er en belægning på ca. 75 procent i dagtimerne og ca. 89 procent i aftentimerne. Med multisalen kan hallen nu bedre nå i mål i forhold til timer.

Tønder Kommune dækker 70 procent af renoveringsudgifterne, mens Toftlund Hallerne overtager de resterende 30 procent.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Klumme: Bag facaden

Midtsyd

Ugens klumme: Sommerferie 2020

Annonce