Annonce
Midtsyd

Toftlund: Hovsa, har vi vundet?

Stor var overraskelsen, da borgmester Laurids Rudebeck dukkede op på Afdeling Høllevang med et diplom og en check.

Tønder Kommunes Risiko- og arbejdsmiljøpris for 2013 blev torsdag formiddag uddelt i Toftlund. Vanen tro blev prisen uddelt ved et uanmeldt besøg af borgmesteren.

Og overraskelsen var stor, da afdelingsleder Ole Schmidt pludselig mødte borgmesteren og et stort følge af repræsentanter fra kommunen, skoleledelsen, dommerkomité og medierne. De omkring 30 ansatte og mere end 60 elever blev hurtigt samlet, og så kunne borgmester Laurids Rudebeck forkynde det glædelige budskab foran forsamlingen.

- Der var otte nominerede, og dommerkomitéen har besluttet, at I får prisen. I har indført en række tiltag for at forbedre det psykiske arbejdsmiljø. Jeres indsats har givet synlige og målbare resultater. I har nedbragt sygefraværet markant, antallet af voldelige episoder er bragt ned på et lavt niveau, og så har I fået skabt en arbejdsplads med et godt arbejdsklima, siger Laurids Rudebeck.

Ole Schmidt var tydeligvis rørt, da han tog imod prisen og checken på 10.000 kroner, som er øremærket til personalet. Bag indstillingen til prisen stod Jan Pedersen, Pernille Zeuthen og Morten Brodersen, der er henholdsvis lærer, pædagog og pædagogmedarbejder og dermed repræsenterer faggrupperne blandt de ansatte.

- Det var noget af en overraskelse, og man bliver da lidt stolt. Vi havde en følelse af, at arbejdsklimaet var blevet bedre, og da vi gik ind og undersøgte forskellige målbare tal som sygefravær og fastholdelser af elever, så kunne vi se, at der var et stort fald over hele linjen. Derfor valgte vi at indstille vores supergode arbejdsplads, hvor vi med glæde møder på arbejde hver dag, siger Jan Pedersen, som udover at være lærer også er arbejdsmiljørepræsentant.

At arbejdsklimaet hos de ansatte er forbedret kan også mærkes på eleverne. Antallet af voldelige episoder med elever er faldet markant.

- Vi havde i efteråret 2013 omkring ti fastholdelser, og det cirka en tredjedel af tidligere. Sygefraværet hos de ansatte er nu faldet til ned under to procent, fortæller Jan Pedersen.

Han fortæller, at det især er inden for kommunikation og konflikthåndtering at der målrettet er gjort en indsats de seneste år.

- Vi har også valgt at afholde vores kurser i fællesskab i stedet for tidligere, hvor vi i små grupper blev sendt afsted. Nu taler alle et fælles sprog og vi har fundet et fælles fodslag, siger Jan Pedersen.

Afdeling Høllevang vandt Risiko- og arbejdsmiljøprisen. Fra venstre er det pædagmedhjælper Morten Brodersen, borgmester Laurids Rudebeck, pædagog Pernille Zeuthen, afdelingsleder Ole Schmidt og lærer Jan Pedersen
Annonce
Midtsyd

Bregnbjergskolen modtager 2.800 kr. af skolemælkslegatet

Annonce
Ugeavisen Haderslev

Familiespejderdag med Vojens Rune Gruppen

Annonce
Ugeavisen Haderslev

Jesus på Gram Slot

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Det er Rat Godt: Ny køreskole er åbnet i Agerskov - åbner snart i Haderslev

Midtsyd

Sofari hos Solbakken Økologi

Ugeavisen Haderslev

Holberg komedie på Teatret Møllen

Midtsyd

Fanget på overvågningen: I løbet af natten blev transportfirma lænset for 1000 træpaller

Midtsyd

Klumme: Den kære ungdom

Ugeavisen Haderslev

Forårskoncert med Vojenskoret

Midtsyd

Tønder Kommune fortsætter positiv udvikling: Antallet af sygedage hos ansatte falder

Midtsyd

Tidligere elev har lånt sal på Musik & Teater Højskole til støttekoncert for Ukraine

Midtsyd

63 kilometer på cykel hver vej: Nu fylder Kaj snart 80

Annonce