Annonce
Midtsyd

Toftlund Maskinfabrik: Vigtigt fortsat at uddanne lærlinge under corona

Direktør og ejer af Toftlund Maskinfabrik, Henrik Clausen, er fortrøstningsfuld i forhold til, at der snart kommer gang i maskineriet igen i forhold til corona-krisen. Her kigger han ind i en nylavet brandstige. Arkivfoto: Martin Franciere

TOFTLUND: Corona-krisen har besværliggjort meget det seneste år.

Og selvom man, som Toftlund Maskinfabrik, ikke har været direkte ramt af nedlukning, så har 2020 alligevel været et år, hvor chancer skulle tages.

- Det har været svært at planlægge noget i forhold til blandt andet ansatte. Her hos os har vi valgt ikke at corona-fyre, men at holde på personalet, og endda at ansætte. Antal af opgaver har af logiske grunde været svingende, og det har betydet, at vi i perioder har haft et par mand for meget på arbejde, mens det er gået op i en højere enhed, når der har været mere travlt, siger direktør Henrik Clausen, der siden 2010 glidende har overtaget forretningen efter sin far, grundlægger Hans Jørgen Clausen, som gik på efterløn i 2018.

Annonce

Optimistiske

For Toftlund virksomheden har det været vigtigt at være klar til at rykke, når der igen kommer gang i maskineriet.

- Med butiksåbningerne og flere og flere, der bliver vaccineret, er der igen optimisme at spore derude. Vi tror på, at vi kommer op i gear igen med forårets begyndelse, og det vil vi gerne være klar til, tilføjer Henrik Clausen, som - corona eller ej - heller ikke har været i tvivl om han fortsat skulle tage nye lærlinge ind.

20-årige Niklas Duus fra Bevtoft er én af de heldige, som har fået en læreplads. I januar begyndte han i smedelære hos Toftlund Maskinfabrik. Privatfoto

- Vi har altid to lærlinge beskæftiget i produktionen, og det fortsætter vi med. Holder vi op med at uddanne folk, så kommer det til at gå ud over os selv i sidste ende, for de er vores fremtid. Vi har i dag endda en del ansatte, som har været i lære hos os, og som vi har stor glæde af fortsat at have ansat.


Holder vi op med at uddanne folk, så kommer det til at gå ud over os selv i sidste ende, for de er vores fremtid.

Henrik Clausen, direktør Toftlund Maskinfabrik
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Toftlund får nærpolitistation

Annonce