Annonce
Midtsyd

Toftlund: Søndertorv tager første skridt mod nyt centermiljø

Planerne om at videreudvikle området ved Søndertorv i Toftlund til et attraktivt centermiljø føres nu ud i livet. Første etape bliver etableringen af en helt ny, 300 kvadratmeter stor bygning, hvor fysioterapeut Jette Nielsen flytter ind sidst på året. Her ses hun på torvet sammen med foreningsuddeler Søren Lindholm. Foto: Thomas Holl
Planerne om at videreudvikle området ved Søndertorv i Toftlund til et attraktivt centermiljø føres nu ud i livet. Første etape bliver etableringen og byggeriet af en fysioterapiklinik. Arbejdet begynder om få uger.
Annonce

Toftlund: En udvidelse af Søndertorv i Toftlund til et attraktivt centermiljø med flere forretninger og virksomheder end i dag har længe været et stort ønske hos den lokale brugsforening. Om kort tid begynder planerne at udmønte sig i praksis.

Det fortæller foreningsuddeler Søren Lindholm, som om nogle måneder kan byde en ny virksomhed velkommen på torvet.

I dag er der foruden SuperBrugsen en Matas, en dametøjbutik, en børnetøjs- og brugskunstbutik, en blomsterbutik og en frisør på Søndertorv. Dertil Sparekassen Toftlund i midlertidige lokaler og Else Bang Henningsens dyrlægeklinik, som åbner om kort tid. Og sidst på året flytter fysioterapeut Jette Nielsen så til helt nye lokaler på Søndertorv.

Flytningen udgør etape 1 i planerne for det kommende centermiljø, siger Søren Lindholm.


- Jeg har for lidt plads i mine nuværende lokaler, og på Søndertorv kan jeg desuden give klinikken en helt optimal indretning. Derfor flytter jeg.

Jette Nielsen, fysioterapeut


- I den forbindelse river vi den bygning ned, hvor frisørsalonen PARK madeby.holt Toftlund i dag ligger, og opfører en ny, godt 300 kvadratmeter stor bygning, hvor Jette Nielsen kan etablere sin klinik. Samtidig indretter vi et midlertidigt lokale til frisørerne, forklarer han.

Annonce

Optimal indretning

Jette Nielsen har siden 1993 drevet Klinik for Fysioterapi i Skærbæk og etablerede sidste år desuden en klinik i den nordlige ende af Søndergade i Toftlund. Men nu rykker hun altså mod syd.

- Jeg har fået en rigtig god modtagelse i Toftlund og er derfor ikke i tvivl om, at jeg gerne fortsat vil være i byen. Men jeg har for lidt plads i mine nuværende lokaler, og på Søndertorv kan jeg desuden give klinikken en helt optimal indretning. Derfor flytter jeg, fortæller Jette Nielsen, der bor i Ribe.

Hun henvendte sig først til Tønder Kommune for at høre om mulighederne for en flytning. Her henviste man hende til Søren Lindholm, idet man havde erfaret, at man i Toftlund havde planer om at udvide centret.

Om kort tid går byggeriet af de nye kliniklokaler i gang, og Jette Nielsen satser på, at hun kan begynde at behandle i lokalerne til nytår.

Annonce

Står færdigt til foråret

Inden der bliver taget hul på centerprojektets fase 2, som er etablering af nye lokaler til PARK madeby.holt Toftlund og etablering af nye lokaler til filialen Sparekassen Toftlund, vil der også ske andre ting af lidt mere praktisk karakter på Søndertorv.


Byggeriet bliver varetaget af en række lokale firmaer. Vi havde tre grupperinger i spil, og de lokale viste sig at afgive det billigste tilbud. Og det er vi glade for, da vi i forvejen har et godt samarbejde med håndværkerne i byen.

Søren Lindholm, foreningsuddeler


- Brugsforeningen har købt to huse, der ligger ud mod Søndervang, og som vi vil leje ud. Det betyder, at vi kan etablere en passage, som lastbilerne kan køre igennem, når der skal læsses varer af. Vareleveringen kommer dermed fremover ikke til at genere trafikken på parkeringspladsen, siger Søren Lindholm.

Samtidig etableres der et antal parkeringspladser ud til Søndervang, som vil kunne bruges af kunder og personale. Der vil også i fremtiden være en smøge fra Søndervang til Søndertorv.

Søren Lindholm fortæller, at det nye centermiljø forventes at stå klart i løbet af foråret 2021. I alt vil det samlede byggeri være på godt 750 kvadratmeter.

- Jeg vil gerne rose Tønder Kommune for at have udvist stor velvillighed i forbindelse med projektet. Byggeriet bliver i øvrigt varetaget af en række lokale firmaer. Vi havde tre grupperinger i spil, og de lokale viste sig at afgive det billigste tilbud. Og det er vi glade for, da vi i forvejen har et godt samarbejde med håndværkerne i byen, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Jagten på ny købmand i Bevtoft er sat ind

Midtsyd

Skrydstrup: Ildsjæle klarer julepynten

Midtsyd

Klumme: Farvel til 2020

Midtsyd

Jels: Vikingerne glæder sig til sommer

Midtsyd

Klumme: Glæde

Annonce