Annonce
Toftlund

Toftlunds vaccinationscenter slog dørene op - og Anne-Grethe fik sit første stik

Anne-Grethe Lange fra Rødding var den første, der tog det nye vaccinationscenter i Toftlund i brug onsdag formiddag, med borgmester Henrik Frandsen på sidelinjen. Den 74-årige var i gode hænder hos sygeplejerske Dorte Mazur Mikkelsen (tv.). I løbet af dagen blev der vaccineret 504 personer. Foto: Mette Henriksen
Onsdag i sidste uge åbnede det andet vaccinationscenter i Tønder Kommune i Toftlundhallerne.

TOFTLUND: Borgerne i Tønder Kommune kan glæde sig over, at der nu er hele to steder i kommunen, hvor man kan blive vaccineret mod covid-19. Mens Tønder Sport- og Fritidscenter har stået klar med nålen siden midten af april, fulgte Toftlundhallerne onsdag i sidste uge trop med at give de første Pfizer-stik til borgerne.

74-årige Anne-Grethe Lange var den første af i alt 504 borgere, som kunne sætte sig i stolen i én af Toftlundhallernes seks vaccinekabiner. Og det meget omtalte vaccinestik var nærmest ovre, inden hun nåede at opfatte det ske.

- Er vi allerede færdig? Jeg kunne ikke mærke noget som helst, udbrød en tydelig lettet Anne-Grethe Lange, som efterfølgende trak over i observationslokalet, hvor hun tog en slapper på et kvarter.

Annonce

- Nu kan jeg snart komme ud og nyde livet sammen med mine børn og børnebørn igen – det er det, jeg har savnet allermest, nåede Anne-Grethe Lange at fortælle, inden hun blev kørt retur til Rødding af en veninde. Om fire uger er hun igen klar til at tage turen til Toftlund, hvor det næste, og sidste, vaccineskud venter.


Nu kan jeg snart komme ud og nyde livet sammen med mine børn og børnebørn igen – det er det, jeg har savnet allermest.

Anne-Grethe Lange, Rødding


Skulderklap

Også borgmester Henrik Frandsen var kommet til byen for at tage mod de første borgere på denne glædens dag.

- Det er helt fantastisk, at vi nu har to lokale vaccinecentre i kommunen. Det betyder rigtig meget, at borgerne ikke skal køre så langt for at blive vaccineret. Og så er det jo igen et godt eksempel på det gode samarbejde, som vi har med regionen og internt i kommunen, lød Henrik Frandsens verbale skulderklap til blandt andet de mange frivillige, som hjælper med det praktiske på vaccinedagene.

Laif Slothuus fra Toftlund SeniorSport er én af dem.

- Vi ældre vil gerne holde os i gang og bidrage, så om det er ovre på idrætspladsen eller her i hallen på vaccinedagen, er sådan set ligegyldigt. Og det er helt tydeligt, at det giver borgerne en tryghed at kunne støtte sig til os, som de kender, sagde han.

I Tønder Sport- og Fritidscenter vaccineres borgerne hver mandag, mens borgerne i Toftlundhallerne vaccineres onsdage. Regionsformand Stephanie Lose (V) har ved en tidligere lejlighed udtalt, at der forhåbentligt kan komme endnu flere åbningsdage i trit med, at der kommer endnu flere vacciner til landet.

Der er råd og vejleding hele vejen rundt i det nye vaccinecenter. Foto: Mette Henriksen
Annonce
Annonce
Midtsyd

Ugens klumme: De hjemlige tests

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Klumme: Farjokes!

Annonce