Annonce
Midtsyd

Tom hader at løbe: I august venter 100 kilometer

Den 21. august skal Tom Iversen Zeerow fra Åbøl ved Toftlund tilbagelægge 100 kilometer iført løbesko. Det sker rundt om Ringkøbing Fjord - 40 kilometer i landskabet og 60 kilometer langs vestkysten. Foto: André Thorup
Den 21. august kommer Tom Iversen Zeerow Åbøl ved Toftlund på en prøve. Han skal tilbagelægge 100 kilometer i løbesko, når han kaster sig ud i sit første ultraløb. Det kræver selvdisciplin - især når man ikke kan lide at løbe.

Toftlund: Tom Iversen Zeerow fra Åbøl ved Toftlund sad en dag og kiggede på løbearrangementer. Bare for at se, hvad der rørte sig i løbeverdenen, som den 19-årige unge mand udtrykker det.

Her var der forskellige maratoner at vælge mellem, blandt andet Bjergmarathon i Aabenraa, som Tom Iversen Zeerow allerede havde løbet.

Men det var ikke nok. Og da han stødte på ultraløbet på 100 kilometer rundt om Ringkøbing Fjord, havde Tom Iversen Zeerow fundet det løb, som han skulle melde sig til.

Annonce

- Jeg tænkte, at det var en mulighed for at gøre noget atypisk og udfordre mig selv, siger Tom Iversen Zeerow, der til daglig går i 3. g. på Det Blå Gymnasium i Tønder.


Det er efter 60 kilometer, det rigtige løb begynder. Det er der, det psykiske går i gang, og man bare skal fortsætte. Kroppen stopper, hvis hjernen siger, den skal. Men fortsætter man, kan man altid presse mere ud.

Tom Iversen Zeerow


Den unge mand har tidligere løbet lange distancer for eksempel, da han en dag skulle forsøge sig med en løbetur hjem fra skole - cirka 43 kilometer.

Og så skulle man måske tro, at Tom Iversen Zeerow elsker at løbe. Men så skal man tro om igen.

Til sommer bliver 19-årige Tom Iversen Zeerow student fra Det Blå Gymnasium i Tønder. Efterfølgende er planen at supplere handelsskoleuddannelsen med naturvidenskabelige fag, så han kan søge ind på medicinstudiet. Foto: André Thorup

- Det er forfærdeligt. Når jeg har løbet nogle runder til idræt, så er det ikke sjovt at løbe mere,  griner Tom Iversen Zeerow.

Og så er spørgsmålet, hvorfor den unge mand ikke giver sig i kast med eksempelvis et triatlon i stedet for?

- Jeg har ikke en cykel og det udstyr, der skal til det, og jeg er ikke god til at svømme, men det er en let disciplin at løbe, siger han.

Selvdisciplin

Endnu et spørgsmål der hurtigt kan melde sig, når man hører om Tom Iversen Zeerows projekt, er hvorfor løbe 100 kilometer?

- Jeg kan godt lide at udfordre mig selv, og så var 100 kilometer et dejligt rundt tal. Jeg kan godt lide den selvdisciplin, det kræver at løbe så langt. Man lærer meget om en selv, når man presser sig selv, siger Tom Iversen Zeerow, der også bliver drevet af hele tiden at skabe bedre resultater for sig selv.

Der bliver tænkt i kost, når der skal spises og trænes. Måltiderne består blandt andet af proteinshakes, og der bliver spist varieret og talt kalorier. Foto: André Thorup

Selvdisciplin må man siger, at han har.

Klokken 3.45 ringer vækkeuret, og klokken 4.30 står Tom Iversen Zeerow i fitnesscenteret klar til en omgang styretræning. Efter skole står den så på løbetræning - alt sammen fem gange om ugen.

Den selvdisciplin kan forhåbentligt kommet ham til gode, når han på dagen for løbet den 21. august begynder at løbe klokken seks om morgenen og kan se frem til omkring 15-16 timers løb.

Efter studenterkørslen, som står for døren lige om lidt, begynder de lange løbedistancer af maratonlængde til træning. Tom Iversen Zeerow har også overvejet at løbe Marskstien rundt - en rute på 54 kilometer.

- Kroppen skal vænne sig til at tage mod slag. Det er en stor belastning at tage så meget skridt, siger han, og påpeger samtidig, at han ikke er gået mere videnskabeligt til værks med træningen.

Det handler om at lytte til sig krop og restituere, når man kan mærke, at kroppen har brug for det, som han siger.

Annonce

Overleve

Planen er at komme op på 50-60 kilometer inden ultraløbet.

- Det er efter 60 kilometer, det rigtige løb begynder. Det er der, det psykiske går i gang, og man bare skal fortsætte. Kroppen stopper, hvis hjernen siger, den skal. Men fortsætter man, kan man altid presse mere ud af kroppen, siger Tom Iversen Zeerow.

Hvorfor løbe et ultraløb? For Tom Iversen Zeerow handler det om at teste sig selv, og så bliver der samlet ind til et godt formål samtidig. Foto: André Thorup

Tidsgrænsen for ultraløbet er på 16 timer. Tom Iversen Zeerow håber bare på at overleve, som han selv siger og komme i mål indenfor tidsgrænsen.

- Kan jeg gøre det på 12 timer, vil det være fantastisk, men jeg skal i mål, siger Tom Iversen Zeerow.

Annonce

Kræftramte børn

At ville udfordre sig selv, er ikke den eneste årsag til at, Tom Iversen Zeerow binder løbeskoene.

Der bliver samtidig samlet ind til Børnecancerfonden.

- Jeg tænkte, at når jeg kastede mig ud i noget så dumt som at løbe 100 kilometer, så kunne jeg ligeså godt samle ind til en godt formål samtidig, siger Tom Iversen Zeerow og fortsætter:

Tom Iversen Zeerow går til dagligt på Det Blå Gymnasium og arbejder i SuperBrugsen i Toftlund. Foto: André Thorup

- Kræft er noget, som berører så mange mennesker. Både dem der er syge, men også deres pårørende. Begge mine bedsteforældre har haft kræft. Børn rammer det bare hårdt. De har ikke set verden endnu og skal gennemgå et kræftforløb, siger Tom Iversen Zeerow.

Målet er at nå de 15.000 kroner, men allerede nu er indsamling oppe på næsten 8.000 kroner.

Indsamlingen kan findes på Børnecancerfondens hjemmeside, hvor man kan støtte Tom Iversen Zeerow og det gode formål, når han snøre løbeskoene.

Når der bliver løbet er det ofte med musik i ørene. Tom Iversen Zeerow har ikke en særlig præference, når det kommer til playlister. Der kommer både hiphop, elektronisk- og klassisk musik ud gennem øretelefonerne. Foto: André Thorup
Annonce
Annonce
Midtsyd

Julegalla-koncert på Harmonien

Annonce
Annonce
Midtsyd

Luciaoptog og julemandsvækning: Plan b blev taget i brug i Bevtoft

Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Tid til fordybelse: Sønderjysk årbog er på gaden med fisk, sang og krig

Midtsyd

Helga og Nis Peter fejrer 65 års kærlighed

Ugeavisen Haderslev

Juletoget kører igen

Midtsyd

Vojens Bordtennisklub: Genvalg til formand og gode resultater på banen

Midtsyd

Otte butikker i Vojens inviterer til julefrokost

Midtsyd

Populære spisesteder melder om aflysninger til julefrokoster: Der kan komme flere til

Midtsyd

Gram: Julemand blev vækket for fuld musik

Midtsyd

Teenagere hygger om de ældre på plejehjem - fritidsjobberen Emma er én af dem

Midtsyd

Julehyggen - og julemanden - er kommet til Vojens

Midtsyd

Anders og Jimmi fra Vojens er i julehumør - samler penge ind til julemærkehjemmet

Midtsyd

Julehjælp i Syd- og Sønderjylland slår alle rekorder

Midtsyd

Skrydstrup Kirke er med i online julekalender

Midtsyd

Kviktest i Vojens fra tirsdag

Midtsyd

Nye boliger på vej til Toftlund

Ugeavisen Haderslev

Nolde-bog præsenteres i Vojens

Midtsyd

Fodboldparret Tine og Tobias fra Bevtoft - og flere andre - blev hædret med ildsjælepris

Midtsyd

Lis står bag lokal bog om krigens meningsløshed

Midtsyd

Billedtæpper udstilles på Toftlund Bibliotek

Midtsyd

Tina blev coronafyret - og tog hul på drømmeuddannelsen

Midtsyd

Centerledernes før-juleønske: Flere testmuligheder til Gram - tak

Midtsyd

Så er flyttekasserne pakket ud: El-Salg Gram åbnede døren på valgdagen

Annonce