Annonce
Midtsyd

Trækker stikket helt under nedlukningen: Regeljungle holder Anita tilbage

I første omgang har Friis & Schmidt åbnet en outlet i en del af den bygning i Danmarksgade, som tidligere husede Super Best. Hvornår den permanente butik med beliggenhed i Vestergade 15 åbner, tør indehaveren ikke spå om. Til venstre er det indehaverne af Friis & Schmidt Carsten og Anita Friis Schmidt. Til højre er det butikschef Maj-Britt H- Østergaard. Arkivfoto: Stine Hygum
Anita Friis Schmidt, indehaver af dametøjsbutikkerne Friis & Schmidt i Toftlund og Vojens, har valgt helt at trække stikket under den nye nedlukning. Reglerne for lønkompensation holder hende tilbage.
Annonce

VOJENS/TOFTLUND: Endnu en nedlukning før jul har for mange butikkers vedkommende erstattet den traditionelle udsalgsfest med nedlukkede butikker.

Og mens nogen butikker fortsætter med at servicere kunderne digitalt og viser varer frem på de sociale medier, så har butiksindehaver Anita Friis Schmidt fra Toftlund det bedst med helt at trække stikket under nedlukningen.

- Lige nu foretager jeg mig intet, for jeg er simpelthen bange for at blive straffet økonomisk efterfølgende, fortæller Anita Friis Schmidt, der driver dametøjsbutikken Friis & Schmidt i Toftlund, og snart også i Vojens.

Det er reglerne for lønkompensation, som holder Anita Friis Schmidt tilbage. De er nemlig noget af en jungle at finde rundt i, lyder hendes vurdering.

- Selvom jeg har sat mig ind i reglerne for lønkompensation, både på nettet og telefonisk, så er det stadig indviklet. Jeg har i hvert fald ikke fået en klar besked på, hvad jeg som butiksejer må, og ikke må. Derfor har jeg det bedst med at holde lav profil, og slet ikke foretage mig noget, siger Anita Friis Schmidt.


Selvom jeg har sat mig ind i reglerne for lønkompensation, både på nettet og telefonisk, så er det stadig indviklet. Jeg har i hvert fald ikke fået en klar besked på, hvad jeg som butiksejer må, og ikke må.

Anita Friis Schmidt, butiksindehaver


- Som butiksejer griber vi den her udfordring an på hver sin måde. Nogen butikker fortsætter online, men det kommer jeg ikke til. Der er rigtig meget arbejde i det, og jeg kan simpelthen ikke se fidusen i det. Usikkerheden, om det kommer til at gå ud over ens lønkompensation, er for stor.

Annonce

Usikkerheden er værst

Selvom Anita Friis Schmidt er sikker på, at hun kommer stærkt igen, når nedlukningen slutter, så føles ventetiden lang. Usikkerheden er værst.

- Vi står jo med en ny butik i Vojens, som skulle være åbnet permanent i Vestergade 15 i marts. Det er svært at planlægge noget i de her tider. Personligt synes jeg, at regeringen godt kunne skelne mellem, hvor i landet man bor i forhold til at lempe restriktionerne. Jeg er med på, at vi alle skal udvise samfundssind. Men her i de mindre byer er der god plads, så vi kunne måske godt komme i gang noget med at åbne op noget før.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Vanila-manden på skafottet

Annonce