Skovby: Efter en omfattende renovering af køkkenet i Skovby Forsamlingshus sidste forår havde husets bestyrelse håbet på, at stedet efterfølgende for alvor kunne komme til at danne rammen om masser af aktiviteter og i det hele taget være et samlingssted for befolkningen i Skovby og omegn.
Sådan er det ikke helt blevet. Coronaen ville det anderledes.
Alligevel betegner Lene Kruse Rasmussen, der er kasserer i bestyrelsen, de seneste otte-ni måneder som gode.
- Det har været en underlig tid, hvor vi har skullet indrette os efter omstændighederne og prøve at tænke ud af boksen. Men det synes jeg faktisk, at vi har været gode til. Vi har trods alt fået skabt en del aktiviteter, som har haft stor tilslutning, selv om coronaen har givet os nogle udfordringer, siger hun.
For alle aldre
Således deltog 120 børn og unge og deres forældre over seks gange i en række sommerferie-aktiviteter i og omkring forsamlingshuset. Bestyrelsen søgte og fik 10.000 kroner af Haderslev Kommune til aktiviteterne, som blandt bød på boldspil, bålhygge og mange andre aktiviteter.
Lene Kruse Rasmussen, Skovby ForsamlingshusDet har været en underlig tid, hvor vi har skullet indrette os efter omstændighederne og prøve at tænke ud af boksen. Men det synes jeg faktisk, at vi har været gode til
I efteråret bød Skovby Forsamlingshus desuden på en stribe offentlige foredrag. Det skete via livestream fra Aarhus Universitet.
- En ældre borger fra Vojens spurgte os, om det ikke kunne lade sig gøre at livestreame disse foredrag. Det kunne det, og hver gang havde vi mellem 15 og 25 mennesker inde – naturligvis efter de gældende restriktioner, siger Lene Kruse Rasmussen.
Den traditionsrige juletræsfest måtte områdets børn dog undvære.
- Til gengæld iførte vores formand, Sara Lyngholm Krüger, sig et julemandskostume, og så gik vi rundt i nærområdet og delte juleposer ud til børnene, fortæller Lene Kruse Rasmussen.
Ikke helt færdig med renoveringen
Siden Skovbys borgerforening lukkede i 1998, har det i høj grad været forsamlingshusets skiftende bestyrelser, der har arbejdet for at skabe aktiviteter i og omkring huset. Den overordnede ambition er at skabe liv og aktiviteter i byen – eksempelvis i form af juletræsfester, høst- og sommerfester og fastelavnsfester.
Desuden er fællesspisning og Den Kreative Kaffekop - et forum, hvor man kan dyrke kreative aktiviteter - andre aktiviteter, der står på programmet, når coronaen en gang slipper sit tag.
Og så er man i øvrigt ikke helt færdig med selve renoveringen af huset. I foråret gennemførte man blandt andet en stor modernisering af køkkenet, men der mangler fortsat noget.
- Vi vil gerne have energirenoveret huset i form af isolering af loft og vægge og handicaptoilet og nye toiletter, så det bliver mere tidssvarende. Det er vi i fuld gang med at søge penge til, siger Lene Kruse Rasmussen.