Annonce
Midtsyd

Trods corona-udfordringer: Et godt år for forsamlingshuset i Skovby

Efter en omfattende renovering af Skovby Forsamlingshus sidste forår havde bestyrelsesmedlemmerne Lene Kruse Rasmussen (nummer to fra venstre) og Sara Lyngholm Krüger håbet, at huset efterfølgende ville komme til at danne rammen om masser af aktiviteter. Sådan gik det ikke helt på grund af coronaen, men de er alligevel godt tilfredse med de aktiviteter, det trods alt er blevet til.Til venstre ses Thomas Busch Rasmussen fra firmaet Fredshule Byg, der sponsorerede renoveringsprojektet, og til højre ses Brian Nielsen, der er frivillig. Arkivfoto: Thomas Holl
Coronaen har som så mange andre steder også drillet hos Skovby Forsamlingshus. Alligevel er bestyrelsen tilfreds med det aktivitetsniveau, der har været i huset siden sidste forår, hvor køkkenet undergik en stor renovering.

Skovby: Efter en omfattende renovering af køkkenet i Skovby Forsamlingshus sidste forår havde husets bestyrelse håbet på, at stedet efterfølgende for alvor kunne komme til at danne rammen om masser af aktiviteter og i det hele taget være et samlingssted for befolkningen i Skovby og omegn.

Sådan er det ikke helt blevet. Coronaen ville det anderledes.

Alligevel betegner Lene Kruse Rasmussen, der er kasserer i bestyrelsen, de seneste otte-ni måneder som gode.

- Det har været en underlig tid, hvor vi har skullet indrette os efter omstændighederne og prøve at tænke ud af boksen. Men det synes jeg faktisk, at vi har været gode til. Vi har trods alt fået skabt en del aktiviteter, som har haft stor tilslutning, selv om coronaen har givet os nogle udfordringer, siger hun.

Annonce

For alle aldre

Således deltog 120 børn og unge og deres forældre over seks gange i en række sommerferie-aktiviteter i og omkring forsamlingshuset. Bestyrelsen søgte og fik 10.000 kroner af Haderslev Kommune til aktiviteterne, som blandt bød på boldspil, bålhygge og mange andre aktiviteter.


Det har været en underlig tid, hvor vi har skullet indrette os efter omstændighederne og prøve at tænke ud af boksen. Men det synes jeg faktisk, at vi har været gode til

Lene Kruse Rasmussen, Skovby Forsamlingshus


I efteråret bød Skovby Forsamlingshus desuden på en stribe offentlige foredrag. Det skete via livestream fra Aarhus Universitet.

- En ældre borger fra Vojens spurgte os, om det ikke kunne lade sig gøre at livestreame disse foredrag. Det kunne det, og hver gang havde vi mellem 15 og 25 mennesker inde – naturligvis efter de gældende restriktioner, siger Lene Kruse Rasmussen.

Den traditionsrige juletræsfest måtte områdets børn dog undvære.

- Til gengæld iførte vores formand, Sara Lyngholm Krüger, sig et julemandskostume, og så gik vi rundt i nærområdet og delte juleposer ud til børnene, fortæller Lene Kruse Rasmussen.

Annonce

Ikke helt færdig med renoveringen

Siden Skovbys borgerforening lukkede i 1998, har det i høj grad været forsamlingshusets skiftende bestyrelser, der har arbejdet for at skabe aktiviteter i og omkring huset. Den overordnede ambition er at skabe liv og aktiviteter i byen – eksempelvis i form af juletræsfester, høst- og sommerfester og fastelavnsfester.

Desuden er fællesspisning og Den Kreative Kaffekop - et forum, hvor man kan dyrke kreative aktiviteter - andre aktiviteter, der står på programmet, når coronaen en gang slipper sit tag.

Og så er man i øvrigt ikke helt færdig med selve renoveringen af huset. I foråret gennemførte man blandt andet en stor modernisering af køkkenet, men der mangler fortsat noget.

- Vi vil gerne have energirenoveret huset i form af isolering af loft og vægge og handicaptoilet og nye toiletter, så det bliver mere tidssvarende. Det er vi i fuld gang med at søge penge til, siger Lene Kruse Rasmussen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Uddannelseskonsulent: - Op på hesten igen

Annonce