Annonce
Midtsyd

Trods udfordringer går ombygningen af SuperBrugsen den rigtige vej

SuperBrugsen i Toftlund bygger til og om. Brugsforeningen investerer i alt otte millioner kroner i byggeriet, der har været ramt af diverse udfordringer. Det gælder blandt andet en konkurs, sygdom og sjuskeri, fortæller uddeler Jesper Yde og foreningsuddeler Søren Lindholm. Foto: Martin Franciere
Om- og tilbygningen af SuperBrugsen i Toftlund har været ramt af sygdom, frost og sjusk. Uddelere håber på, at anden etape af det otte millioner kroner dyre byggeri er færdigt før sommerferien.

TOFTLUND: Den otte millioner kroner store om- og tilbygning af SuperBrugsen i Toftlund går den rigtige vej. Men projektet, der skal binde brugsen sammen med andre butikker og lave plads til sparekassen, har været ramt af startproblemer. Det fortæller uddelerduoen Søren Lindholm og Jesper Yde.

Rækken af problemer er opstået før byggeriet er kommet helt op i omdrejninger. En central samarbejdspartner gik ned med stress, så fandt ingeniørerne ud af, at de havde målt trykbelastningen fra en ydervæg forkert, og beregningerne derfor skulle laves om. Sidst, men ikke mindst, viste det sig, at der var skrabet for lidt muld af jorden, før der blev lagt en sandpude, hvori der skal bygges. Det resulterede i, at håndværkerne måtte skrabe 20-25 centimeter muld af.

3. fase må vente

Byggeriet, der er inddelt i tre byggefaser, når derfor ikke at blive færdigt før sommerferien.

Det kan være svært for kunderne at finde frem til butikkerne. Her i hjørnet gemmer Butik Amalie sig - butikken deler i øvrigt indgangstelt med SuperBrugsen. Foto: Martin Franciere

- Det har ramt og forsinket os, så vi bliver ikke helt færdige på denne side af sommerferien, siger foreningsuddeler Søren Lindholm.

Første fase af byggeriet består af 350 nye kvadratmeter til fysioterapi. Den afdeling har fået sin egen indgang. Næste fase er så etableringen af et nyt indgangsparti og et butikstorv, der skal binder brugsen sammen med Matas, en frisør og børnetøjsforretningen Amalie.


Vi har heldigvis nogle trofaste kunder, der bakker os godt op. De har taget det med oprejst pande.

Søren Lindholm, foreningsuddeler, Toftlund Brugsforening


Denne del skal nok bliver færdig til sommer, forventer uddelerduoen. Til gengæld forventer de først, at den tredje fase, der visuelt skal omkranse hele byggeriet, så det fremstår som én enhed, først bliver færdigt efter sommerferien.

Annonce

Trofaste kunder

Om- og tilbygningen har betydet, at butikkernes kunder har skullet vænne sig til nye indgange og at det hele har været vendt på hovedet, når ind- og udgangen samt kasselinjer er flyttet om i lageret og derfor ikke er, hvor det plejer at være.

Foreningsuddeler Søren Lindholm viser, hvor Matas nu har indgang. Håndværkerne har skåret hul i væggen for at sikre adgang til butikken, der i øvrigt kun kan nås gennem SuperBrugsen. Normalt plejer her at være indgangsparti og kasselinjer. Foto: Martin Franciere

- Vi har heldigvis nogle trofaste kunder, der bakker os godt op. De har taget det med oprejst pande, siger Søren Lindholm og tilføjer, at brugsen - når det er coronamuligt - vil markere ombygningen med en stor festlighed. Hvornår vides dog ikke i skrivende stund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Ugens klumme: De hjemlige tests

Midtsyd

Klumme: Farjokes!

Annonce