Annonce
Midtsyd

Tyveri fra gravsted i Vojens: - Hvem gør sådan noget?

Formanden for Vojens Menighedsråd, Preben Holmberg, kalder tyveriet for "dybt beklageligt".  Arkivfoto: Jacob Schultz
Jette Nielsen har gentagne gange oplevet at få stjålet lanterner fra forældrenes gravsted i Vojens. Formanden for menighedsrådet beklager.
Annonce

VOJENS: - Glædelig jul!

Sådan tænkte Jette Nielsen, ikke med glæde, men i frustration, da hun den første søndag i advent tog den lange køretur fra sin bopæl i Midtjylland til kirkegården i Vojens for at lægge en julekrans og tænde lys i lanternerne på sine forældrenes grav. Det, der skulle have været en hyggelig adventsudflugt til barndomsbyen, endte nemlig med at blive en noget kedelig oplevelse.

- Igen kunne jeg konstatere, at nogen har stjålet de to lanterner. Det er desværre ikke første gang, det er sket. Naturligvis har jeg informeret kirkegårdskontoret, men de kan jo ikke gøre så meget ved det – andet end at holde lidt øje med folk, der færdes på kirkegården. Hvem gør sådan noget?, spørger Jette Nielsen.

- Er det folk, der ikke føler, de selv har råd til at købe lanterner? Mine to var ikke ”noget særligt” - bare nogle billige nogen, jeg havde fundet i Kvickly. Men det er jo ikke pengene, det handler om, når man står der med krans og lys og skal julepynte sine forældres grav. Er der virkelig nogen, der finder glæde i at pynte sit hjem med lanterner, man har tyvstjålet fra et gravsted, lyder det fra Jette Nielsen, som håber, at hendes historie kan være med til at sætte fokus på en generel tanke om værdier i hjemmene.


Det gør ondt i sindet, når der forsvinder noget fra et gravsted, som man har pyntet for sine kære. Min vurdering er, at vi kun oplever det en håndfuld gange om året her i Vojens, men det er stadig dybt beklageligt.

Preben Holmberg, formand for menighedsrådet


- Jeg tænker, det kunne være fint, hvis problemet blev belyst. Måske kunne en lille samtale om emnet i de små hjem afhjælpe problemet lidt. Det ville være lækkert, hvis man så kunne have sine ting dér i fred.

Annonce

Menighedsrådsformand beklager

Selvom tyveri fra kirkegården i Vojens mere er undtagelsen end reglen, så beklager formanden for Vojens Menighedsråd, Preben Holmberg, hændelsen.

- Tyveri fra kirkegården er desværre også noget, vi ser her i Vojens. Det gør ondt i sindet, når der forsvinder noget fra et gravsted, som man har pyntet for sine kære. Min vurdering er, at vi kun oplever det en håndfuld gange om året her i Vojens, men det er stadig dybt beklageligt, siger han og tilføjer:

- Noget, som faktisk også sker, er, at rådyrene kommer ind på kirkegården og spiser buketter og kranse. Her hjælper det, efter sigende, at lægge noget menneskehår eller visse krydderier på graven, som får dyrene til at holde sig væk. Men det er en smagssag, om man vil prøve det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce