Annonce
Midtsyd

Uddannelseskonsulent: - Op på hesten igen

Uddannelseskonsulent Finn Brakhage Jacobsen fra EUC Syd råder Oscar Rosenkilde-Hansen og andre unge i samme situation til, at de bliver ved med at lede efter en læreplads. Foto: Stine Hygum
Finn Brakhage Jacobsen er uddannelseskonsulent på EUC Syd i Aabenraa. Han tror på, at det nok skal lykkes Oscar Rosenkilde-Hansen Schröter - og andre med mekanikerdrømme - at finde en læreplads.

At en ung mand med benzin i blodet har en mundtlig aftale med at værksted om, at han kan blive mekanikerlærling hos dem, når han er færdig med folkeskolen, er ikke usædvanligt. Det er heller ikke usædvanligt, at aftalen ikke ender med at blive til noget.

- Jeg har tit hørt om unge, der er blevet lovet en læreplads, som ikke bliver til noget. Otte ud af ti gange kommer værkstederne med en sang fra de varme lande - som eksempelvis corona - når de ikke har mod til at fortælle den virkelige årsag til, at der ikke er en læreplads, siger Finn Brakhage Jacobsen, der er uddannelseskonsulent hos EUC Syd i Aabenraa, som netop er et af de steder, hvor man kan uddanne sig til mekaniker.

- Mekanikerlinjen har altid været tricky, siger han og fortsætter:

- Men jeg har ikke en fornemmelse af, at værkstederne har fået mindre at lave. Vi har en god afsætning på vores elever.

Finn Brakhage Jacobsen oplyser, at mens der for tre-fire år siden var omkring 70 elever i skolepraktik på mekanikerlinjen, så er det tal langt fra så højt i dag.

- I dag er der 25 i skolepraktik - og det er nogle gode drenge og piger, siger han.

Annonce

Anbefaling

Finn Brakhage Jacobsen har derfor et godt råd, som Oscar Rosenkilde-Hansen Schröter og andre unge i samme situation kan gøre brug af:

- Op på hesten igen. Min erfaring er, at sådan en ung fyr med engagement og vilje - han skal nok finde en læreplads. Han skal ikke lade sig slå ud af sådan en oplevelse.

Derudover ser Finn Brakhage Jacobsen også en fordel i, at man som lærling vælger at starte med at tage det første grundforløb på EUC. Et forløb, som man kan springe over, hvis man allerede har en læreplads, når man starter.

- Det er ikke noget, som man skal tage for skolens skyld. Eleven skal tage det for sin egen skyld - særligt hvis man kommer direkte fra 9. klasse, så er der nogle fag, som man kan have glæde af at tage, lyder rådet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Toftlund får nærpolitistation

Midtsyd

Krolfformand: - Ærgerligt at debattere på Facebook

Midtsyd

Kviktest på vej til børn ned til seks år

Annonce