Annonce
Midtsyd

Udsatte børn får tiltrængt sommerferie i Agerskov

Udsatte børn kan få en tiltrængt pause fra hverdagen, når Ungdommens Røde Kors' store sommerlejr, "Drømmelejren", finder sted på Agerskov Ungdomsskole. Lejren varer seks dage og varer frem til lørdag den 18. juli. Foto: Ungdommens Røde Kors.
Der venter seks dage med masser af aktiviteter, når Ungdommens Røde Kors' sommerlejr "Drømmelejren" løber af stablen på Agerskov Ungdomsskole.
Annonce

Agerskov: Der plejer at være liv og glade dage, når Ungdommens Røde Kors kommer til Agerskov med sommerlejren ”Drømmelejren”, der er en aktivitet for udsatte børn.

Sådan bliver det også i år, hvor lejren som vanligt varer seks dage og finder sted på Agerskov Ungdomsskole.

- Vi har alle haft vores udfordringer med corona, og alles hverdag er nok blevet presset i en eller anden grad. Men hvis der er nogen, som især er blevet trukket gennem en svær og udfordrende tid, så er det de børn, der vokser op i udsatte familier. For hvis hverdagen i forvejen er presset, fordi pengene er få, mor er psykisk syg, du har svær ADHD, eller andet gør livet ekstra bøvlet derhjemme, så har det alt sammen været ganget op, når hele familien har været tvunget til at være sammen derhjemme hele dagen, siger lejrleder og børnekoordinator Nathasja Louise Preus.


Agerskov Ungdomsskole bliver til et ferieparadis for børn med vandrutsjebane, ”byfest” med boder og dyster mellem børn og frivillige - som altid ender med, at de voksne får vand.

Nathasja Louise Preus, lejrleder og børnekoordinator


Annonce

Ferieparadis

Hun glæder sig over, at lejren kan gennemføres i en coronatid.

- Vi har holdt vejret til det sidste, og vi er meget glade for, at vi har fået stablet lejren på benene igen i år. Agerskov Ungdomsskole bliver til et ferieparadis for børn med vandrutsjebane, ”byfest” med boder og dyster mellem børn og frivillige - som altid ender med, at de voksne får vand. I år bliver ingen undtagelse, selvom det naturligvis bliver under andre forhold, siger Nathasja Louise Preus og fotsætter:

- Vi kan ikke tage på ture, og vi er delt markant mere op i grupper, end vi plejer. Men det er alt sammen lige meget, for det vigtigste er, at vi kan give børnene en masse nærværende voksenkontakt og muligheden for at få grineflip med nye venner. Og heldigvis kan vi trække på vores mange frivillige, som bruger en uge af deres ferie på lejren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Ugens klumme: Sommerferie 2020

Annonce