Annonce
Midtsyd

Ugens klumme: De hjemlige tests

Johannes Gjesing. Foto: Thomas Holl

I mange måneder har skolebørn måttet modtage undervisning on-line. Lærerne skal have stor cadeau for deres indsats. De har været dygtige til at tilrettelægge relevant undervisning og til at holde modet oppe hos børnene.

Den lange nedlukning har naturligvis påvirket børnene. Her i huset har vi efterhånden haft en del børn i skolesystemet, og vi ved derfor også, hvordan man kan optimere en god skoletrivsel.

I stedet for at tale med børnene om, hvordan det går, har vi lavet tests, så vi på videnskabelig vis har kunnet måle og følge deres udvikling både trivselsmæssigt og læringsmæssigt. Viste testene progression, fyrede vi et konfettirør af og hejste flaget til stor glæde for børnene. Viste testene negativ udvikling gav det min hustru og mig anledning til kritiske refleksioner over, hvad der kan gøres fremadrettet.

Annonce

Vi har benyttet alt lige fra mindfulnessøvelser og optimering af designede læringsmiljøer og læringsaktiviteter til en opstramning af de synlige mål for genuin læring.

Vi har drøftet inklusion, differentieret undervisning, læringsmål og læringsmetoder. Vi har forsøgt at styrke innovationskompetencerne og medejerskabet i læringen, sådan at børnene kan blive livsduelige og den bedste udgave af sig selv. Mange andre ting har vi forsøgt at implementere i undervisningen, som kunne motivere til en ændring af barnets mindset.

For ikke at forvirre børnene har vi indkøbt piktogrammer, der kunne hjælpe dem med både at finde rundt mellem de forskellige læringsmiljøer og med at finde rundt i sig selv. Til at begynde med var det som om, at de mange piktogrammer fik dem til at føle sig fremmede både i deres hjem og deres sind. Nu er min hustru og jeg heller ikke professionelle aktører i skoletrivselsverdenen. Normalt er det dyrtkøbte konsulenter med filtkasket, der tager sig af den slags arbejde. Jeg forsøgte med en peptalk: ”Jeg ser en masse innovative læringsmiljøer, jeg ser ser engagerede lærere og forældre. Vi skal bare ud over rampen”, hoverede jeg.

Talen gav ikke umiddelbart positivt udslag i testmålingerne. Jeg burde nok have nævnt børnene i talen - eller noget med børnesynet.

Der kommer nok til at gå en rum tid, inden vi ser resultaterne af vores indsats, som vi overvejer at konceptualisere. Nu er børnene i skole igen. Vores private trivselsmålinger er stigende, selvom konsulenten med filtkasketten ikke har været forbi. Man kunne næsten tro, at en almindelig hverdag med nærvær og ikke for mange skift er det, der betyder noget for børnene – og ikke konsulenter med filtkasket og deres mange innovative tanker. Men det kan jo ikke passe.


Nu er børnene i skole igen. Vores private trivselsmålinger er stigende, selvom konsulenten med filtkasketten ikke har været forbi.


(Ironi kan forekomme)

Annonce
Annonce
Midtsyd

Sten-mariehøns spreder glæde i Agerskov og Branderup

Annonce
Annonce
Midtsyd

Ribekvinder vil gå et spadestik dybere mod stressramte: Starter retrætecenter midt ude i naturen

Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Heller ingen galla på STUK i år: Studenterne holder deres egen fest

Ugeavisen Haderslev

Ocean rescue camp kommer til Vedsted Søbad

Midtsyd

Det så "skidt" ud: Sur smiley til Centrum Steak House i Vojens

Midtsyd

Nyt projekt: Orgelspirerne blomstrer i Gram

Midtsyd

Fest og dans: Vennekredsen tog på hotel

Midtsyd

Vojens BI hyldede "årets fiduser"

Midtsyd

Daniel K. Hansen klar til sin 11. sæson i SønderjyskE Ishockey

Midtsyd

Anders Førster bliver assistenttræner i SønderjyskE Ishockey

Midtsyd

Tysker bliver ny cheftræner for SønderjyskE

Midtsyd

STUK-studenter springer ud over to dage: Farfar Paul satte huen på Jonas´ hoved

Midtsyd

SønderjyskE henter ny rekrutteringschef i England

Midtsyd

Milepæl: Kronprinsen lagde grundstenen for F-35 Campus

Midtsyd

Klar til 13. og 14. sæson: To år mere til Steffen Frank

Midtsyd

Ny lysner det: Sct. Hans Aften på Tørning Mølle

Midtsyd

Sankt Hans i Vojens: Ny præst holder båltalen

Midtsyd

Nyt liv i markant bygning: Agerskov har fået sit eget kræmmermarked

Midtsyd

Farvel mundbind: Bibliotekerne tager igen imod med et smil

Midtsyd

Havefestival: Ella inviterer indenfor i sit haveparadis

Midtsyd

Høllevang-elever slår et slag for miljøet

Midtsyd

Flemming vil gerne have flere rickshaw-piloter til Gram

Midtsyd

Tankstation i Skrydstrup lukker for hanerne

Annonce